BAİBÜ, Gelişmekte Olan Ülkelerin Üniversite Sıralamasına Girdi

Son yıllarda gösterdiği akademik başarılarla birçok uluslararası sıralama kuruluşunun listesine girmeyi sürdüren Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) en önemli uluslararası derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE) “Gelişmekte Olan Ülkeler Üniversiteleri Sıralaması 2021”listesinde ilk defa 501+ kategorisinde yer aldı.

2004 yılından bu yana uluslararası yükseköğretim kurumları arasında yaptığı performans ölçme ve değerlendirme çalışmalarıyla, dünyanın saygın üniversitelerini sıralayan Times Higher Education (THE), üniversite sıralamalarındaki performans ölçütlerini kullanarak bölgesel ve tematik sıralamalar da yayınlıyor.

Üniversitemiz, Times Higher Education (THE) tarafından yayınlanan “Gelişmekte Olan Ülkeler Üniversiteleri Sıralaması 2021” raporunda 48 farklı ülke üniversiteleri arasında 501+ kategorisinde yer almayı başardı. Sıralamalarda; yükseköğretim kurumlarının öğretim, araştırma, bilgi transferi ve uluslararası görünümleri açısından derecelendiren 13 performans göstergesi kullanıldı. 2021 yılında Türkiye’den aralarında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinin de bulunduğu 43 üniversite sıralamaya dahil oldu.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, son yıllarda ulusal ve uluslararası üniversite performans sıralamalarında elde edilen başarılardan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bu başarılarda emeği geçen tüm değerli akademisyenlerimizi tebrik ediyor, BAİBÜ ailesi adına kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Times Higher Education (THE) “Gelişmekte Olan Ülkeler Üniversiteleri Sıralaması 2021” listesi linki:

Önceki İçerikRektör Alişarlı, Ankara Üniversitesi Mezunu Veteriner Hekimler Toplantısına Katıldı
    Sonraki İçerik“Rehber-Acenta İlişkisi” Konulu Çevirimiçi Panel Düzenlendi.