BAİBÜ, THE Gelişen Ekonomiler Dünya Üniversite Sıralamasında Yerini Korudu

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), dünyanın en önemli uluslararası derecelendirme kuruluşlarından olan Times Higher Education (THE) tarafından yayımlanan Emerging Economies 2022 yılı Gelişen Ekonomiler Dünya Üniversite Sıralaması’nda 501+ kategorisindeki yerini korudu.

Üniversitemiz, listeye ilk kez 2021 yılında 501+ kategorisinde girmeye hak kazanmıştı. Gelişen Ekonomiler Dünya Üniversite Sıralaması’nda  2021 yılında derecelendirilen üniversite sayısı, 2022 yılı için yüzde 15 artarak 698’e ulaştı. 2021’de 48 ülkedeki üniversitelerin sıralandığı listede, ülke sayısı ise 50’ye çıktı.  Üniversitemiz, üniversite sayısındaki artışa kıyasla, 501+ kategorisinde yerini koruyarak, istikrarlı pozisyonunu sürdürdü.

Sıralamalarda; yükseköğretim kurumlarını öğretim, araştırma, bilgi transferi ve uluslararası görünümleri açısından derecelendiren 13 performans göstergesi kullanıldı.

Önceki İçerikSağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Nazmiye Yıldırım Vekaleten Atandı
    Sonraki İçerikE-Kampüs Kredi Kartı Bakiye Yükleme Sistemi Devreye Girdi