BAİBÜ Teknolojisine Hem Ulusal Hem Uluslararası Tescil

    Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin (BAİBÜ) bilimsel proje ve teknolojileri, ulusal ve uluslararası alanlarda ilgi görmeye ve tescil almaya devam ediyor.

    Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülsün Akdemir Evrendilek tarafından geliştirilen, kimyasal herbisit/pestisit veya katkı maddesi kullanmadan, tohum ve baharatların yüzey dezenfeksiyonunu sağlayıp tohumların çimlenme kabiliyeti ve stres koşullarına daha iyi adapte olmasını sağlayan atımlı elektrik alan sistemi projesi, Avrupa Patent Ofisi ve Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescil edildi.

    Proje, Avrupa Patent Ofisi’nce “Pulsed Electric Field System To Process Grained Products” başlığı ve EP3 498 068 B1 numarası ile tescillendi. Patent tescilinin geçerliliği, Avrupa Birliği üyesi 15 ülkede kabul edildi. Proje aynı zamanda, “Taneli Ürünlerin İşlenmesi İçin Atımlı Elektrik Alan Sistemi” başlığı ve TR 2020 19969 T4 numarası ile Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından da tescil edildi.

    TÜBİTAK ve Üniversitemiz Bilimsel Arsosyal bilimleraştırma Projeleri (BAP) Komisyonu tarafından desteklenen proje, organik tarımın geliştirilmesi ve gıda güvenliğinin sağlanması açısından büyük önem taşıyor. Çevre dostu ve sürdürülebilir bir teknolojiye sahip proje, ekonomik olması sebebiyle de dikkat çekiyor.

    Rektör Alişarlı’dan Tebrik ve Teşekkür

    Projenin patent alması nedeniyle bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, “Üniversitemizin buluş ve teknolojilerinin, ulusal ve uluslararası bilim çevrelerinde ilgi görmesi ve tescillenmesi, üniversitem adına beni çok mutlu ediyor ve gurur veriyor. Rektörlük olarak, hem üniversitemizin hem ülkemizin gelişmesine katkı sağlayacak bu tür projelere destek olmaya her zaman devam edeceğiz. Projeyi geliştiren Prof. Dr. Gülsün Akdemir Evrendilek hocamızı tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

    Önceki İçerikBAİBÜ Desteğiyle, Uluslararası CEO Sosyal Bilimler Kongresi Düzenlendi
    Sonraki İçerikTaziye Mesajı (Prof. Dr. Cengiz Işık’ın Babasının Vefatı)