BAİBÜ STEM Çocuk Atölyesi Açılıyor

BAİBÜ STEM Çocuk Atölyesi Açılış Töreni

• 10 Kasım 2021 Çarşamba / Saat: 15.00
    • Yer: BAİBÜ Okul Öncesi Araştırma ve Uygulama Merkezi Kreş Binası (Yüzme Havuzu Yanı)

STEM açılımı İngilizce olarak Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında, “BAİBÜ STEM Çocuk Atölyesinde STEM Öğreniyorum!” başlıklı proje ile Okul Öncesi Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde yer alan STEM Çocuk Atölyesi yapılandırılmıştır. Bu atölyede çocukların, STEM ve robotik kodlama temelli öğrenme ortamlarında fen, matematik, teknoloji ve mühendislik disiplinlerine ilişkin bilişsel kazanımların yanında bilime karşı olumlu tutum geliştirmeler, edindikleri beceriler günlük yaşantıları ile ilişkilendirmelerinin desteklenmesi planlanmaktadır.

Ayrıca, Bolu ilinde bulunan ve okul öncesi eğitim döneminde olan (4-6 yaş grubu) çocuklara atölyede yer alan: Bee-bot sınıf seti, Cubetto, Botley Robotik Kodlama Aktivite Seti, Code & Go, STEM Basit Makineler Aktivite Seti, Gears Robot Factory İnşa Seti, Gears İnşa Seti materyalleri ile STEM ve robotik kodlama etkinliklerinden oluşan, yaparak ve yaşayarak deneyim kazanmalarını sağlayan program uygulanacaktır. Program sonucunda, katılan çocukların temel düşünme becerileri (ayırt etme, sıralama, sınıflama, karşılaştırma), ileri düzey düşünme becerileri (problem çözme, eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme) ve işbirlikli öğrenme, iletişim kurma, araştırma yapma, bilgi teknolojilerini kullanma gibi diğer becerileri kazanmaları amaçlanmaktadır.

Proje Yürütücüsü:

• Dr. Öğretim Üyesi Pelin AKSÜT (BAİBÜ)

Araştırmacılar:

• Dr. Öğretim Üyesi Türker SEZER (BAİBÜ)
    • Öğrt. Göv. Muhammed Fatih KÜÇÜKKARA (GOPÜ)
    • Öğrt. Göv. Muhammed ÜNAL (BEÜ)

STEM Programı yaş grubu: 4-6

• Kontenjan sayısı: 10
    • Bilgi: Dr. Öğretim Üyesi Pelin AKSÜT (BAİBÜ)

BAİBÜ STEM Çocuk Atölyesi bünyesinde gerçekleştirilecek STEM programı, üniversitemiz Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinden; Dr. Öğretim Üyesi Pelin AKSÜT ve Dr. Öğretim Üyesi Türker SEZER uzmanlığında gerçekleştirilecektir.

Önceki İçerik10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajı
    Sonraki İçerik5. Uluslararası Uygulamalı Dilbilim Araştırmaları Konferansı, BAİBÜ Ev Sahipliğinde Yapıldı