BAİBÜ Radyo Üni14 Deneme Yayınlarına Başladı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin uygulama yapabilecekleri ayrıca Üniversitemizin sosyal, kültürel, eğitsel faaliyetlerinin halkla buluşturulması için kurulan Radyo Üni14, FM 96.1 frekansından deneme yayınlarına başladı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Radyo Üni14’ün yayınlarının il geneline hitap edeceğini belirterek; “Üniversite olarak eğitim faaliyetlerinin yanı sıra birçok alanda bölgemize katkı sağlarken üniversite şehir bütünleşmesini daha da güçlendirmek istiyoruz. Bu amaçla üniversitenin sesini Bolu’ya daha güçlü şekilde iletmek için bir radyo istasyonu kurduk. Radyo Üni14, Bolu için yeni bir kazanım olacaktır. Çok kısa bir süre içinde kültür-sanat, eğitim, sağlık ve manevi içerikli yayınlarımızla Bolu’ya katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Radyo Üni14’ün yayınlarını internet üzerinden de tüm dünyadan takip edilebilecek” dedi.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Halis de radyonun kurulmasıyla fakültenin Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü için önemli bir uygulama imkanı oluştuğunu söyledi. Prof. Dr. Halis, “Radyo Üni14, Bolu’ya nitelikli bir radyo yayını yaparken, bir taraftan da öğrencilerimiz yapacakları programlarla teorik olarak öğrendiklerini uygulama imkanı bulacaklar. Pandemi sonrasında öğrencilerimizin kampüse gelmesiyle içeriklerimiz daha da zenginleşecektir” diye konuştu.

Radyo istasyonuyla birlikte İletişim Fakültesi’nde bir televizyon stüdyosu da kuruldu. Öğrenci uygulamalarına uygun olarak düzenlenen stüdyoda internet üzerinden televizyon yayını yapılabilecek.

Önceki İçerikBAİBÜ’de 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası Etkinliği
    Sonraki İçerikTaziye Mesajı (Mustafa ALTINBAŞ’ın Babasının Vefatı)