BAİBÜ, Özel Yetenekli Öğrencilerin Eğitimine Akademik Destek Verecek

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) ile Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Bilim ve Sanat Merkezleri’nde (BİLSEM) eğitim gören özel yetenekli öğrencilerin eğitimlerinin geliştirilmesine ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Rektörlükte gerçekleştirilen törende protokol metni, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaman ve Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Kunuk tarafından imzalandı.

Protokol, BİLSEM’lerde eğitim gören özel yetenekli öğrenciler ile bu merkezlerde görev yapan öğretmenlerin eğitimlerini içeriyor.

Protokol kapsamında, üniversitemiz tarafından BİLSEM’lerde sunulan eğitimin niteliğinin artırılması sağlanacak; özel yetenekli öğrenciler, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri, üniversitemizin imkân ve deneyimlerinden yararlanarak takip edecek.

Okul dışı zamanlarda proje ve etkinlik temelli eğitim gördükleri BİLSEM’lerde özel yetenekli öğrencilere, güzel sanatlar, yaratıcı yazarlık, edebiyat, drama, yazılım, yabancı dil, liderlik, mekatronik, astronomi ve uzay bilimleri, yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji, havacılık, akıl ve zeka oyunları, düşünce eğitimi, arkeoloji, şehir kültürü vb. alanlarla ilgili zenginleştirilmiş bir eğitim programı uygulanıyor.

Bu kapsamda, üniversitemiz tarafından, BİLSEM öğrenci ve öğretmenlerine akademik alanlarda eğitimler verilecek. Özel yetenekli öğrencilerin, üniversitemize bağlı laboratuvar ve araştırma merkezlerinden yararlanması sağlanacak. Yüz yüze veya e-konferans aracılığıyla bilim söyleşileri gerçekleştirilecek. BİLSEM’deki atölyelerin geliştirilmesi konusunda fikir desteği verilecek.

Önceki İçerikZiraat Bankası Bolu Yöneticilerinden Rektör Alişarlı’ya Ziyaret
    Sonraki İçerikRektör Alişarlı’ya Yeniçağa Kuş Cenneti Avifaunası Kitabının İlk Baskısı Hediye Edildi