BAİBÜ Öğrencilerinden Farklı Coğrafyalardaki Zulüm ve Katliamlara Dikkat Çeken Sergi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Sağlık ve İyilik Hareketi Öğrenci Topluluğu üyeleri, farklı coğrafyalarda özellikle Müslümanlara yapılan zulüm ve katliamlara dikkat çekmek amacıyla bir fotoğraf sergisi hazırladılar.

“Bir Yer Var” adını verdikleri sergide, Doğu Türkistan, Filistin, Arakan, Patani, Suriye, Yemen, Kırım, Keşmir, Azerbaycan ve Bosna gibi ülke ve bölgelerde, farklı zamanlarda Müslümanlara yapılan baskı, zulüm ve katliamları yansıtan fotoğraflar yer alıyor.

Diş Hekimliği Fakültesi’nde açılan sergide, Umuda Koşanlar Derneği Medya Sorumlusu Said Tetik’in kendi çektiği ve öğrencilerimizle paylaştığı fotoğraflar başta olmak üzere, Foto Muhabiri Veronique De Viguerie ile Muhtah Han, Murat Tellioğlu ve Mustafa Öztürk’ün çektiği 20 fotoğraf sergileniyor.

Diş Hekimliği Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencisi ve Topluluk Başkan Yardımcısı Aytan Shırzadova ve serginin hazırlanmasında emeği geçen öğrencilerimiz, tarih boyunca dünyanın çeşitli yerlerinde, etnik ve dini nedenlerle zulme ve katliamlara uğrayanlara dikkat çekmenin, bir insanlık vazifesi olduğunu vurguladılar. Öğrenciler serginin oluşturulmasında katkıları bulunan, başta Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kamil Gürel, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Neşet Akay, Fakülte Sekreteri Okan Tan ve Sağlık ve İyilik Hareketi Öğrenci Topluluğu Danışmanı Prof. Dr. İbrahim Kürtül’e katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

Önceki İçerikMimarlık Bölümü Öğrencilerimizin Projesine Rönesans Holding’den Ödül
    Sonraki İçerikAk Parti Bolu İl Teşkilatından Rektör Alişarlı’ya Ziyaret