BAİBÜ, Öğrenci ve Personeli İçin Dezenfektan Üretti

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Bilimsel Endüstriyel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi (BETUM), Koronavirüs nedeniyle dezenfektanlara yoğun talebin olduğu bugünlerde, öğrenci ve personelin ihtiyacını karşılamak üzere dezenfektan üretti.

BAİBÜ, Covid-19 Danışma Koordinasyon Kurulu 1. Toplantısında alınan kararlar kapsamında, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaman koordinasyonunda BETUM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Cevher Altuğ, Öğr. Gör. Dr. Hatice Karadeniz ve Eczacı Elif Gökçen Çaça’dan oluşan komisyonun yaptığı çalışmalar sonucunda, Dünya Sağlık Örgütü’nün formülasyonuna uygun (Guide To Local Production: WHO-Recommended Handrub Formulations) dezenfektan üretimi gerçekleştirildi.

El ve cilt sağlığına ve kullanımına uygun dezenfektanlar, 1 ve 5 litrelik ambalajlar halinde hazırlanarak, Üniversitemizin merkez ve ilçe yerleşkelerindeki tüm birimlerine gönderildi. Dezenfektanlar giriş kapılarına yerleştirilen dispenserler ile personellerin kullanımına sunuldu.

Önceki İçerikStudents’ Guide To Distance Learning
Sonraki İçerikTaziye Mesajı (Prof. Dr. Erdal Bekiroğlu’nun Babasının Vefatı)