BAİBÜ, Nature Index’de 9’uncu Sıraya Yükseldi

Proje ve bilimsel çalışmalarıyla uluslararası alandaki akademik başarılarına yenilerini eklemeye devam eden Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), dünyanın en prestijli akademik dergilerinin indekslendiği Nature Index’de, Türkiye’den sıralamaya girmeye hak kazanan 83 üniversite arasında 9’uncu sıraya yükselmeyi başardı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, 2016 yılından bu yana, her yıl, ülke ve akademik kuruluş bazında makale sayısı ve bilim insanlarının makaleye katkısı açısından başarı sıralamalarının yayımlandığı Nature Index’de, 1 Temmuz 2019-30 Haziran 2020 tarihleri arasındaki verilere göre yapılan değerlendirmede, geçtiğimiz yıllara göre başarı sıralamasını hızla yükseltti.

Nature Index’de, genel sıralamada 2018 yılında 50’nci, 2019 yılında 45’inci sırada yer alan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, 1 Temmuz 2019-30 Haziran 2020 tarihleri arasındaki veriler ışığında başarısını daha da artırarak, Türkiye’deki 83 üniversite arasında genel sıralamada 9’uncu; Fizik alanında ise 7’nci oldu.

Rektör Alişarlı: “Bu Başarıda Emeği Geçen Akademisyenlerimizi Kutluyorum.”

Bu başarıda, Nature Index tarafından değerlendirmeye alınan dünyaca ünlü saygın dergilerden  Nature Communications, Environmental Science and Technology, European Physical Journal C ve Journal of High Energy Physics’de makaleleri yayımlanan akademisyenlerimiz Prof. Dr. Haluk Denizli, Prof. Dr. Abdülkadir Şenol, Prof. Dr. Nusret Karakaya, Doç. Dr. Murat Olutaş ve Arş. Gör. Akif Arı’nın katkıları oldu.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin Nature Index’deki başarısıyla ilgili bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, uluslararası alanda yapılan akademik çalışmaların önemine işaret ederek, proje ve bilimsel çalışmalara her zaman destek olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Rektör Alişarlı, bilim dünyasının en saygın kuruluşlardan biri olan Nature Index’in son verilerindeki hızlı yükselişin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, “Bu başarıda emeği geçen tüm değerli akademisyenlerimizi kutluyor, BAİBÜ ailesi adına kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Nature Index’de, 1 Temmuz 2019-30 Haziran 2020 tarihleri arasındaki verilere göre yayınlanan Türkiye sıralamasına aşağıdaki linkten ulaşılabilir:

Önceki İçerikBAİBÜ ile Ziraat Bankası Arasında Protokol İmzalandı
    Sonraki İçerikBAİBÜ, ‘THE 2021’ Dünyanın En İyi Üniversiteleri Arasında