BAİBÜ Kenya’da Uluslararası Öğrenci Sınavı Yaptı

Uluslararası alanda faaliyetlerini hız kesmeden sürdüren Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, nitelikli uluslararası öğrencileri Üniversitemize kazandırmak amacıyla, çeşitli ülkelerde düzenlediği Uluslararası Öğrenci Sınavı (ULÖS) sınavlarına devam ediyor.

Bu kapsamda Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Kürtül ve Türkçe Öğretimi Merkezi (TÖMER) Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Yılmaz Bacaklı 22 Haziran 2022 tarihinde Kenya’nın Garissa bölgesinde gerçekleştirilen eğitim fuarına katıldı. Fuarda, Türkiye ve Üniversitemiz hakkında uluslararası adaylara bilgi verildi. 23 Haziran 2022 tarihinde ise, 50 uluslararası öğrencinin katılımıyla BAİBÜ ULÖS başarıyla gerçekleştirildi.

Üniversitemiz uluslararası öğrencileri ULÖS sınavlarını; Mısır, Azerbaycan, Libya, Özbekistan, Kuveyt, Sudan, Kamerun, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar gibi ülkelerde uluslararası öğrenci sayısını artırmak ve nitelikli öğrenci kazandırmak için düzenliyor.

Nairobi Büyükelçisi Ahmet Cemil Miroğlu Ziyaret Edildi

BAİBÜ Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Kürtül ve Türkçe Öğretimi Merkezi (TÖMER) Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Yılmaz Bacaklı Türkiye Cumhuriyeti Nairobi Büyükelçisi Ahmet Cemil Miroğlu’nu makamında ziyaret ettiler.

BAİBÜ heyetini oldukça sıcak karşılayan Miroğlu, Üniversitemizin Kenya’da gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında verilen bilgiler veren Kürtül’e teşekkür ederek, BAİBÜ’nün Kenya faaliyetlerinden memnuniyet duyduğunu, eğitim çalışmaları için özellikle Müslüman nüfusun yoğun olduğu Garissa bölgesinin seçiminin isabetli bir tercih olduğunun altını çizdi. Büyükelçilik olarak BAİBÜ ile ortak faaliyetler yapmaktan memnuniyet duyacaklarını, her türlü yönden destek olacaklarını ifade eden Miroğlu nazik ziyaretlerinden dolayı Kürtül ve Bacaklı’ya teşekkür ettiler. Ziyaret sonrasında Kürtül, Büyükelçi Miroğlu’na üniversitemizin hatıra çini tabağını takdim etti.

Önceki İçerikTaziye Mesajı (Prof. Dr. Mehmet Şamil Kök’ün Babasının Vefatı)
    Sonraki İçerikTaziye Mesajı (Prof. Dr. Mithat Yılmaz’ın Annesinin Vefatı)