BAİBÜ Kariyer Merkezine İŞKUR Desteği

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi faaliyetlerine İŞKUR destek verecek.

İŞKUR İl Müdürü İsmail Yalçın Rektör Alişarlı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette; üniversite öğrencilerini ve mezunlarını iş dünyasına hazırlayarak istihdamlarına katkı sağlamak üzere kurulan BAİBÜ Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi faaliyetlerine İŞKUR’un sağlayacağı katkı ve BAİBÜ İŞKUR işbirliği hakkında görüşüldü.

Konuyla ilgili olarak İŞKUR İl Müdürü İsmail Yalçın şunları söyledi; “Sayın Rektörümüzün öncülüğünde BAİBÜ Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurulması gençlerimiz için çok önemli bir adım oldu. Biz de kurumsal olarak bu merkezimize tüm birikimimizle destek olacağız. Bu kapsamda, Kariyer Merkezimizde gençlerle İŞKUR arasındaki irtibatı sağlayacak bir İŞKUR temsilcimiz olacak. İş Kulübü ve Hizmet Merkezimiz olacak. Bu birimlerle öğrencilerimizin iş gücü piyasasını, işletmeleri tanımaları ve tanışmalarını sağlayacağız. İş Kulübümüz, öğrencilerin staj ve mezun aşamasında iş bulma imkanlarıyla ilgili faaliyetler yapacak. Bu alanlarda öğrencilere eğitimler vereceğiz. Örnek olarak; cv nasıl hazırlanır, iş görüşmesi nasıl yapılır, iş nasıl aranır, kariyer planlaması nasıl yapılır buna dönük öğrencilerimize bilgiler vereceğiz. Zaman zaman işletmelerimize iş gezileri ve görüşmeleri düzenleyeceğiz. Bu iş birliğimiz inşallah hem Üniversitemiz hem de İŞKUR olarak öğrencilerimize faydalı olacak” dedi.

Rektör Alişarlı: “Kariyer Merkezimizle Öğrencilerimizin Geleceğine Katkı Sağlıyoruz”

Rektör Alişarlı, İŞKUR ile Kariyer Merkezinin ortak hareket etmesinin BAİBÜ öğrencilerine büyük katkı sağlayacağına inandığını belirterek;

“Kariyer Merkezimizi yeni hayata geçirdik. Bu kısa zaman içinde, ilk defa bölgemizde gerçekleşecek olan Batı Karadeniz Kariyer Fuarına öncülük ediyor olmamız hem üniversitemiz hem de Kariyer Merkezimiz adına büyük önem taşıyor. Kariyer Merkezimizin hedefleri arasında, eğitim gören ve mezun durumdaki öğrencilerimize etkili kariyer planlama eğitimleri vererek, meslek hayatlarındaki uygulama alanlarını daha yakından tanımaları ve uzmanlaşacakları alanları doğru tespit etmeleri alıyor. İŞKUR ile bu çerçevede yapılacak işbirliği, öğrencilerimizin yetkin ellerde, kariyer hedeflerine ulaşmalarına önemli destek verecektir. Sayın İsmail Yalçın’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, İŞKUR ile birlikte çalışmaktan ve katkılarından dolayı memnuniyet duyuyorum” dedi.

İŞKUR BATIKAF’a Kurumsal Destek Verecek

Cumhurbaşkanlığı Himayelerinde, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, Batı Karedeniz Bölgesinde ilk defa düzenlenecek ve en büyük kariyer fuarı olacak BATIKAF hazırlıkları devam ediyor. 6-7 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler hem kamu kurumları hem de özel sektör tarafından destekleniyor.
    İsmail Yalçın, gençlerimizin iş bulma imkanlarına katkı sağlamak için bu düzenlenen BATIKAF’a İŞKUR olarak katkı sunacaklarını da belirtti.

Önceki İçerikBolu İl Milli Eğitim Müdürü Sarıcı’dan Rektör Alişarlı’ya Ziyaret
    Sonraki İçerikTÜBİTAK -Katar Ulusal Araştırma Fonu (QNRF) ile İkili İşbirliği Programı