BAİBÜ, Kamu-Üniversite-Sanayi Desteğini Tüm Hızıyla Sürdürüyor

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kamu-Üniversite-Sanayi (KÜSİ) iş birliğini geliştirmeyi ve güçlendirmeyi hedefleyen proje ve çalışmalara destek vermeye devam ediyor.

Bu kapsamda, Bolu Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Haluk Kaya, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı makamında ziyaret etti.

Sanayi kuruluşlarını, üniversitemizin köklü akademik birikimiyle buluşturmak amacıyla gerçekleştirilen görüşmeye, akademik birimlerden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaman ile Bolu KÜSİ İl Temsilcisi Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi de katıldı.

KÜSİ ile Yeni Projeler Geliyor

Kamu-Üniversite-Sanayi iş birliğinin artırılmasına yönelik çalışmaların görüşüldüğü ziyarette, Bolu sanayisinin ihtiyaçları doğrultusunda, akademisyenlerin ürün geliştirme ve ürünlerin ticarileştirilmesi konularında yaptıkları proje ve çalışmalar ele alındı.

Sanayi kuruluşlarının yerli üretimlerini artırmaları, daha kaliteli ve işlevsel ürünlerin piyasaya sunulması ve Türk sanayisinin geliştirilmesi için, sanayiciler ile akademisyenlerin buluşturulması çalışmalarına hız verildi.

Bölgenin En Gelişmiş Laboratuvarları KÜSİ Hizmetinde

Ziyarette, Üniversitemiz laboratuvarlarının akreditasyon işlemlerinin kısa zamanda tamamlanması, YENİGIDAM ve BETUM laboratuvarlarında akreditasyon çalışmalarına başlanması, sanayi kuruluşlarının test ve analiz ihtiyaçlarının laboratuvarlarımızda yapılması, sanayiye verilen teşviklerin artırılması ve benzeri konular görüşüldü.

Önceki İçerikTaziye Mesajı (Dr. Öğr. Üyesi Nurettin Akçakale’nin Babasının Vefatı)
    Sonraki İçerikRektör Alişarlı’dan Ayasofya Camii Mesajı