BAİBÜ, GRAS Sıralamasında Dünya Üniversiteleri Arasına Girdi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), dünyanın en prestijli üniversite sıralamalarından biri olan Shanghai Ranking tarafından hazırlanan Global Ranking of Academic Subjects (GRAS) sıralamasında, Eğitim alanında 401-500 bandında yer alarak, dünyanın önde gelen üniversiteleri arasına girmeyi başardı.

Shanghai Ranking tarafından hazırlanan Akademik Konuların Küresel Sıralaması (GRAS) ilk olarak 2017 yılında yayımlandı. GRAS sıralamasında dünya üniversiteleri, araştırma çıktıları, araştırma etkisi, araştırma kalitesi, uluslararası iş birliği ve akademik mükemmellik göstergeleri üzerinden değerlendiriliyor.

93 ülkeden 4000’den fazla yükseköğrenim kurumu ve araştırma merkezinin değerlendirildiği GRAS 2021 Alan Bazlı Dünya Sıralamasında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Eğitim dalında 401-500 bandında sıralamaya girerek Türkiye’den bu dalda sıralamaya girebilen 3 üniversite arasında yerini aldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Üniversitemizin, dünyanın en prestijli üniversite sıralamalarından biri olan Shanghai Ranking GRAS sıralamasına girmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Üniversitemizin bilimsel ve teknolojik alanlarda gelişmesine katkı sunan, ülkemizin çağdaş dünya içindeki yerini yukarılara taşımak hedefiyle durmaksızın çalışan, Ar-Ge projeleri ve katma değer üreten, Üniversitemizi dünyanın en saygın derecelendirme kuruluşlarının sıralamalarında üst sıralara taşıyan akademik personelimizi tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Shanghai Ranking Global Ranking of Academic Subjects (GRAS) sıralamasına aşağıdaki bağlantı adresinden ulaşılabilir.

Önceki İçerikTemel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri Hk. Önemli Duyuru
    Sonraki İçerikBAİBÜ’de 8. Uluslararası Katılımlı Bitki Koruma Kongresi Düzenlendi