BAİBÜ GastroAntep Festivali Local Chef Yarışmasında Mansiyon Ödülü Aldı

    Gaziantep’te düzenlenen 4. Uluslararası Gastronomi Festivali kapsamında gerçekleştirilen yemek yarışmasında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) öğrencilerinden oluşan takım mansiyon ödülüne layık görüldü.

    Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, Gaziantep’i Geliştirme Vakfı ve Büyükşehir Belediyesinin iş birliğinde Festival Park’ta gerçekleştirilen Uluslararası Gastronomi Festivali’nde (GastroAntep) ülkenin başarılı üniversitelerinden gastronomi öğrencileri, Local Chef Yarışmasında Gaziantep yemekleriyle yarıştı.

    Yarışmaya Üniversitemiz adına Mengen Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencilerimiz; Yiğit Targaroğlu, Sudem Selimoğlu ve İbrahim Safa Doğan ve danışman eğitimci olarak Mengen Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ali Kemal Kemer katıldı.

    Yarışmada 6 Üniversite Yer Aldı

    İzmir Yaşar, İstanbul Özyeğin, Bolu Abant İzzet Baysal, İstanbul Gelişim, Akdeniz ve Gaziantep üniversitelerinin gastronomi bölümü öğrencileri 3’er kişilik ekipler halinde katıldıkları yarışmada lokal olarak Gaziantep ürünlerini kullanarak yarıştı. Saatler süren yarışmada, 2019 yılında GastroAntep Festivali Local Chef yarışmasında birinci olduktan sonra 2021 yılında hayatını kaybeden Emre Özgüler anısına verilen Mansiyon Ödülünü Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi kazandı. Yarışmada başlangıç olarak Poomgranate Cheese yapan öğrencilerimiz, ana yemek olarak Pistachio Lamb Chop yaparken tatlı olarak ise Coffee Panna Cotta yaparak ödül aldı.

    Local Chef yarışmasında jüri üyelerine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm Dairesi Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi MUSEM Mutfak Akademisi başkanı Fikret Tural tarafından hediyeleri verilirken aynı zamanda yarışmaya katılan gastronomi öğrencilerine ödülleri öncesinde gelişim ödülü sertifikası da verildi.

    Önceki İçerikGaziler Günü Kutlu Olsun
    Sonraki İçerikBirkan Demir ve Ailesi BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’yı Ziyaret etti