BAİBÜ Diş Hekimliği Fakültesi Mezuniyet Töreni

BAİBÜ Diş Hekimliği Fakültesi mezuniyet töreni Bordo Salon’da gerçekleştirildi. Törene Bolu Valisi Erkan Kılıç, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Emin Demirkol, BAİBÜ Genel Sekreteri İhsan Ağcan, rektör yardımcıları, dekanlar, akademisyenler, öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende açılış konuşmasını fakülte birincisi Sümeyra Yağız yaptı. Konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başlayan Yağız, öğrencilik sürecinden bahsetti. Bilgi ve tecrübelerini öğrencilerine aktaran akademisyenlere emeklerinden dolayı teşekkür eden Yağız, diş hekimi olmasında en büyük payın ailesinin olduğunu ifade ederek ailesine teşekkür etti. Diş hekimi olmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Yağız, katılımcılara teşekkür ederek sözlerini bitirdi ve ardından mezuniyet kütüğüne dönem birinciliği künyesini çaktı.

Dönem birincisinin konuşmaları ardından, eğitimde devamlığı simgeleyen Türk Bayrağı ve BAİBÜ flamasının devir teslimi, mezun öğrencilerin 4. sınıf öğrencilerine bayrak ve flamayı devretmesiyle devam etti.

Dekan Prof. Dr. Ali Keleş: “Bilimsel Gelişmeleri Yakından Takip Edin”

Devir teslim töreninin ardından BAİBÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Keleş konuşma yaptı. Katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Keleş, mezuniyet töreninin bir diş hekiminin hayatındaki en önemli anlardan biri olduğunu ifade ederek mezuniyet töreninin yeni bir başlangıcın sembolü olduğunu dile getirdi. Hak edilmiş diplomaların hak sahiplerine takdim edilmesinin akademik yılın en önemli olaylarından biri olduğunu söyleyen Keleş, mezunlara tavsiyelerde bulundu. Son yıllarda yaşanan pandemi gibi sıkıntılara rağmen eğitimin aksamaması için elinden geleni yapan Üniversitemiz yönetimine teşekkür eden Keleş, sıkıntıların aşılmasında katkısı olan BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’ya ayrıca teşekkür etti. Hekimliğin hiç bitmeyen bir öğrencilik süreci olduğunu vurgulayan Keleş, mezunlardan bilimsel gelişmeleri yakından takip etmelerini istedi. Mezun olan öğrencilerde en büyük payın ailelerinde olduğunu ifade eden Keleş, bu süreçte katkısı olan akademik ve idari personele de teşekkür ederek sözlerini bitirdi. Keleş sözlerini bitirmesinin ardından fakülte üçüncüsü Ahmet Doğan Işık’a teşekkür belgesi takdim etti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı: “Öğrenmeye ve Araştırmaya Hayat Boyu Devam Edin”

Keleş’in ardından kürsüye gelen BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başladı. Pandemi süresince Diş Hekimliği Fakültesi’nin eğitimine sorunsuz bir şekilde devam etmesine katkı sağlayan öğretim üyelerine teşekkür eden Alişarlı, göreve geldiği dönemde öğretim üyesi açığının fazla olduğunu dile getirerek, bu dönemde daha fazla gayret gösteren, özveriyle hareket eden, eğitimin devamını sağlayan öğretim üyelerine ve tüm çalışanların büyük emekleri olduğunu söyledi. Alişarlı, bu süreçte katkı sağlayan öğrencilere, teknik ve idari personele de teşekkür etti. Ailelerin gözbebekleri olan evlatlarına bu zorlu eğitim-öğretim süreçlerinde yanlarında olduklarını bu destek sayesinde bugün burada gurur verici ve mutlu anlarında yanlarında olmalarını kendisini çok duygulandırdığını, kendisinin de öğrenci velisi olduğunu ve bu bakımdan değerli öğrenci aileleriyle aynı duyguları yaşadığını vurguladı. Mezunlardan öğrenmeye ve araştırmaya hayat boyu devam etmelerini isteyen Alişarlı, tüm katılımcılara teşekkür ederek sözlerini bitirdi. Alişarlı sözlerini bitirmesinin ardından Fakülte Dönem İkincisi Sinem Uyanık’a teşekkür belgesi takdim etti.

Vali Erkan Kılıç: “Ülkemiz Çok Değerli Diş Hekimleri Kazandı”

Alişarlı’nın ardından kürsüye gelen Bolu Valisi Erkan Kılıç; Mezuniyet töreninde bulunup mezunların sevincini paylaşmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Kendini her alanda ispatlamış dünyanın sayılı üniversitelerinden biri olması sebebiyle Üniversitemizden gurur duyduğunu belirtti. Öğrencilerin mezun olmasıyla ülkemizin çok değerli diş hekimleri kazanmış olduğunu dile getiren Kılıç, mezun olan diş hekimlerinin vatandaşların sağlığı ile ilgili sorunlarla ilgilenip vatandaşların memnuniyetini sağlayacağına inandığını aktardı. Ülkemizde üniversitelere çok önem verildiğini vurgulayan Kılıç, sağlık alanında ise dünya ile kıyaslandığında ülkemizin çok iyi durumda olduğunun altını çizdi. Dünya’nın her yerinden gelen insanların ülkemizde tedavi olduğunu açıklayan Kılıç, bunun sebebinin diğer ülkelere kıyasla hem daha kaliteli hem de daha ulaşılabilir ücretlerde olmasından kaynaklandığını söyledi. Mezun olan hekimlere bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyen Kılıç, katılımcılara teşekkür ederek sözlerini bitirdi. Kılıç sözlerini bitirmesinin ardından Fakülte Birincisi Sümeyra Yağız’a belgesini takdim etti.

Konuşmalar ardından mezunların hazırladığı video katılımcılara izletildi. Videonun izlenmesinin ardından Dr. Öğr. Üyesi Can Doğan ve saz ekibi Türk Halk Müziği eserleri icra etti. Mini konserin ardından BAİBÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Keleş, BAİBÜ Rektör Yrd. Prof. Dr. Aydın Him Dr. Öğr. Üyesi Can Doğan ve saz ekibine ise teşekkür belgesi verdi. Ardından BAİBÜ Diş Hekimliği Fakültesi’ne sponsor olan firmalara İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Diş Hekimi Nejat Eratalar teşekkür belgesi takdim etti. Teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından mezuniyet belgelerinin verilmesi töreni gerçekleştirildi. Mezuniyet belgelerinin verilmesinin akabinde mezunlar hekimlik yemini etti. Mezunların hekimlik yeminini etmesinin ardından keplerin havaya fırlatılmasıyla tören sona erdi.

Önceki İçerikBAİBÜ’de 15 Temmuz Gölköy Koşusu Gerçekleştirildi
    Sonraki İçerikKurban Bayramı Tebrik Mesajı