BAİBÜ Desteğiyle, Mikroorganizmaların Küresel Salgınlara Etkisinin Değerlendirileceği Kongre Düzenleniyor

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin de (BAİBÜ) aralarında olduğu önemli kurum ve kuruluşların desteğiyle, Türkiye’de ilk kez, mikroorganizmaların hastalığa ve küresel salgınlara sebep olmadaki etkisinin değerlendirileceği ulusal ve uluslararası katılımlı kongre düzenlenecek.

1.Ulusal ve Uluslararası Katılımlı Mikrobiyolojide Pandemik Etkili Virülans Analizi Kongresi, 5-6 ve 7 Kasım 2021 tarihlerinde çevrim içi olarak gerçekleştirilecek. Kongre, mikroorganizmaların hastalık yapabilme kapasitesini irdeleyen ilk kongre olma özelliğini taşıyor.

Farklı ülkelerden bilim insanlarının katılacağı kongre, 29 Mayıs Devlet Hastanesi  koordinatörlüğünde, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Ulusal Ajans, Ankara Kalkınma Ajansı ve Karabük Üniversitesi gibi kurum ve kuruluşların destekleriyle düzenlenecek.

Dünya Sağlık Örgütü’nün yanı sıra Türkiye, ABD, İsviçre, İran, Özbekistan ve Ürdün gibi ülkelerden bilim insanlarının sunum yapacağı kongrede, mikroorganizmaların hastalık ve salgınlara yol açmadaki etkisi, Covid-19’la mücadele ile aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları ele alınacak.

Önceki İçerikBAİBÜ’de Uluslararası Öğrencileri Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
    Sonraki İçerikBilim ve Felsefe Söyleşileri “Bilim Etiği Nedir? Bilim İnsanı Kimdir?