BAİBÜ, N’Djamena Üniversitesi’ne Tarım ve Hayvancılıkta Eğitim Desteği Verecek

Uluslararasılaşma hedefi ve çalışmaları kapsamında son yıllarda birçok uluslararası üniversiteyle ikili anlaşmalar imzalayan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Çad Cumhuriyeti’nde yaptığı görüşmeler neticesinde, Çad’ın en önemli üniversitelerinden biri olan N’Djamena Üniversitesi ile tarım ve hayvancılık alanında işbirliğine ilişkin bir protokol imzaladı.

Protokol metni, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ile N’Djamena Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahamat Saleh Daoussa Haggar tarafından imzalandı. İmza törenine, Çad Yüksek Öğrenim Bilimsel Araştırma ve İnovasyon Bakanı Dr. Ali Weidou da katıldı.

Rektör Alişarlı başkanlığında, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi, Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Kürtül ve Uluslararası Öğrenciler Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Yılmaz Bacaklı’dan oluşan akademik heyet, Çad Cumhuriyeti’nde bir dizi ziyaret ve görüşme gerçekleştiriyor.

Protokol, Eğitimde, Tarımda ve Hayvancılıkta İş Birliğini Kapsıyor

İki üniversite arasında imzalanan ve eğitimde iş birliği ve öğrenci-öğretim elemanı değişimini de kapsayan protokol kapsamında, zengin tarımsal ve hayvansal kaynaklara sahip Çad Cumhuriyeti’nde kurulacak Tarım ve Hayvancılık Fakültesi’nin her iki ülkenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacağı vurgulandı.

Çad Cumhuriyeti ile yıllardır dostane ilişkiler yürüten ülkemizde, Çad vatandaşı birçok öğrenci öğretim görüyor. Uluslararası öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversitelerden biri olan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi de, halen Çad uyruklu öğrencilere eğitim desteğini sürdürüyor. İmzalanan protokolle, eğitimde iş birliği çalışmalarının gelişmesi ve Çad uyruklu öğrencilere verilen eğitim desteğinin artması hedefleniyor.

Rektör Alişarlı, Çad Cumhuriyeti’nde Yapılacak Akademik Çalışmaların Önemine İşaret Etti

Protokolün imzalanmasından sonra bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Türkiye’nin köklü üniversitelerinden biri olan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin zengin kaynaklara sahip Çad Cumhuriyeti’nde yapacağı akademik çalışmalarla, her iki ülkenin ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını, eğitimde yapılacak iş birliği çalışmaları sayesinde ise, özellikle tarım, hayvancılık ve veterinerlik alanlarında nitelikli öğrenci yetiştirileceğini vurguladı.

BAİBÜ Heyetine Teşekkür Ettiler

Çad Yüksek Öğrenim Bilimsel Araştırma ve İnovasyon Bakanı Dr. Ali Weidou ile N’Djamena Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahamat Saleh Daoussa Haggar ise, Çad Cumhuriyeti’nde Tarım ve Hayvancılık Fakültesi kurulması ve eğitimde iş birliği çalışmaları dolayısıyla, başta Rektör Alişarlı olmak üzere BAİBÜ heyetine teşekkür ettiler.

Önceki İçerikTaziye Mesajı (Şube Müdürü Ali Metin Akdoğan’ın Eşi’nin Vefatı)
    Sonraki İçerik2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Yeni Kayıt Yaptıracak Öğrencilerimizin Dikkatine