BAİBÜ, Çad Cumhuriyeti’nde Farklı Alanlarda İş birliği Yapacak

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı başkanlığında BAİBÜ heyeti, uluslararasılaşma hedefleri kapsamında Çad Cumhuriyeti N’Djamena Üniversitesi ile eğitim, tarım, hayvancılık ve veterinerlik alanlarında çalışmalar yapmak üzere görüşmelerde bulunuyor.

Son dönemde yaptığı çalışmalarla uluslararasılaşma hedefleri kapsamında yurtdışında birçok üniversite ile ikili anlaşmalar yapan Üniversitemiz, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı başkanlığında, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi, Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Kürtül ve Uluslararası Öğrenciler Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Yılmaz Bacaklı’nın yer aldığı heyetle bu kez Çad Cumhuriyetinde bulunan ülkenin önemli üniversitelerinden N’Djamena Üniversitesi ile görüşmelerde bulunuyor.

Türk Büyükelçiliği Ziyaret Edildi

Çad Cumhuriyeti ziyareti kapsamında Rektör Alişarlı ve beraberindeki heyet, Türkiye’nin Encemine Büyükelçiliğini de ziyaret ettiler. Encemine Büyükelçisi Vekili Maslahatgüzar Mahmut Berhan Demirbilek ile görüşen Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı Çad Cumhuriyeti ziyaretleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Ziyarette Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin Çad Cumhuriyeti’nde başta eğitim olmak üzere tarım, hayvancılık ve veterinerlik alanlarında yapılması planlanan iş birliği çalışmaları hakkında bilgi verildi. Görüşmelerde, yapılacak iş birliği çalışmalarının her iki ülke için de önemine ve oluşacak kazanımların ülkelerin kalkınmasına katkı sağlayacağına vurgu yapıldı.

Encemine Büyükelçisi Vekili Maslahatgüzar Mahmut Berhan Demirbilek BAİBÜ’nün Çad Cumhuriyetinde yapacağı tüm çalışmalara destek vereceklerini vurgulayarak ziyaretlerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve heyetine teşekkür etti.

TİKA BAİBÜ’nün Projelerine Destek Verecek

Çad Cumhuriyeti programında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ziyaretinde Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, TİKA Koordinatörü Vedat Baş ile görüştü.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi olarak Çad Cumhuriyeti’nde eğitim, tarım ve veterinerlik alanlarında yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Koordinatör Vedat Baş, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’ya ve heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür edip TİKA olarak Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin Çad’da yapacağı faaliyetlerde destek vermek istediklerini vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Çad’daki Türkiye Maarif Vakfı’nı Ziyaret Etti

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve beraberindeki heyet, Çad Cumhuriyeti’ndeki Türkiye Maarif Vakfı Okullarını ziyaret etti. Yaklaşık 700 Çadlı öğrencinin eğitim öğretim gördüğü okullarda, eğitim amacıyla Türkiye’ye gönderilecek öğrencilerin özenle seçildiği, öğrenci sayısının artırılması için çalışıldığı kaydedildi.

Rektör Mahamat Saleh Daoussa’dan Sıcak Karşılama

N’Djamena Üniversitesi ziyaretinde Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı başkanlığındaki heyeti samimi bir ortamda ağırlayan Rektör Mahamat Saleh Daoussa Haggar, Rektör Alişarlı ile üniversiteler arasında yapılacak çalışmalar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Eğitimde iş birliğini ve öğrenci-öğretim elemanı değişimini kapsayacak protokolün ön görüşmesinin yapıldığı ziyarette, karşılıklı iyi niyet ve temenniler iletildi. Karşılıklı olarak hediye takdiminde bulunuldu.

Ziyaret kapsamında N’Djamena Üniversitesi yöneticileri, Rektör Alişarlı ve heyetine; Güzel Sanatlar, Sosyal Bilimler, ziraat alanında da çalışmalar yapılan Fen Edebiyat Fakültesi’nin amfi, derslik, laboratuvar ve idari binalarını gezdirerek, bilgiler verdi.

Ayrıca Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) destekleriyle Tıp Fakültesi gıda laboratuvarı gezildi. Tıp Fakültesi heyetiyle yapılan toplantıda, hem Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin hem de Türkiye’nin sağlık alanındaki gelişme ve yatırımlarını beğeniyle takip ettiklerini belirten heyet üyeleri, bu alandaki öğretim elemanı yetiştirme ve öğrenci değişimi ile bilgi aktarımı ve paylaşımında destek beklediklerini söylediler.

Bu yıl 30’uncu yaşını kutlayan Türkiye’nin en saygın ve köklü üniversitelerinden biri olan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi hakkında Çadlı heyete bilgilendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, BAİBÜ’nün akademik birikimiyle, dost ve kardeş Çad Cumhuriyeti ve yükseköğretim kurumlarıyla ile iş birliği yapmayı çok istediklerini ifade etti.

Yapılan Görüşmeler Kapsamında Protokol İmzalanacak

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin N’Djamena Üniversitesi ziyareti kapsamında yapılan ön görüşmelere göre yol haritası belirlenerek akademik iş birliğine dönük nihai protokol imzalanacak.

Önceki İçerik17 Ağustos 1999 Marmara Depremi Yıl Dönümü Mesajı
    Sonraki İçerikTaziye Mesajı (Şube Müdürü Ali Metin Akdoğan’ın Eşi’nin Vefatı)