BAİBÜ Asya’nın En İyi Üniversiteleri Arasında

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Times Higher Education (THE) 2022 Asya Üniversiteleri Sıralaması’nda en iyi Asya üniversiteleri arasında 501+ bandında, Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında ise 23. oldu.

Dünyanın en saygın derecelendirme kuruluşlarından Times Higher Education (THE) tarafından değerlendirilen 2022 Asya Üniversiteler Sıralaması açıklandı. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, 829 Asya üniversitesinin sıralamaya girebildiği listede 501+ bandında yer aldı. Türkiye’den 66 üniversitenin yer aldığı sıralamada  BAİBÜ devlet üniversiteleri arasında 23. sırada yerini aldı.

THE Asya Üniversiteleri Sıralaması, on yıldır dünya üniversitelerinin performanslarını çeşitli araçlarla ölçerek Asya kıtasını kapsayan bir akademik performans değerlendirmesi yapmaktadır. Üniversitelerin performansları değerlendirmeye alınırken; öğretim, araştırma, atıf, endüstriyel gelir ve uluslararası görünüm başlıklı beş ayrı kategoride değerlendirilme yapılmaktadır.

Kaynak: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/asia-university-rankings-2022-results-announced

Önceki İçerikTaziye Mesajı (Öğr. Gör. Serdar BEKİROĞLU’nun Vefatı)
    Sonraki İçerik2022-2023 Erasmus+ KA107 Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuru Sonuçları