BAİBÜ AR-GE Hedefli Kurumsal Altyapısını Güçlendiriyor

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, proje kültürünü geliştirmek ve öğretim elemanlarına proje hazırlama, sunma ve uygulama aşamalarında teknik destek vermek amacıyla, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi’ne bağlı Proje Destek Ofisi’ni kurdu.

Proje Destek Ofisi, üniversitenin stratejik öncelikleri ve planları doğrultusunda araştırma kapasitesini geliştirerek, Ar-Ge projelerinin sayılarını artırmayı ve ürünlerini toplumun hizmetine sunmayı hedefliyor.

Öğrenci ve öğretim elemanlarını proje hazırlamaya teşvik etmeyi amaçlayan Proje Destek Ofisi; ulusal ve uluslararası projelerde özgün değer, yaygın etki ve projenin uygulanabilirliği konularında proje sahiplerine danışmanlık hizmetleri yanısıra; proje hazırlama, sunma ve uygulama aşamasında da öğretim elemanlarına teknik konularda destek sağlayacak. Reddedilen projelerin eksik ya da hatalı bölümlerinin düzeltilmesine yardımcı olacak.

Proje Destek Ofisi; disiplinler arası araştırmaların planlanması ve yürütülmesi ile araştırma gruplarının oluşumunu teşvik edecek, proje hazırlık ve uygulamalarına ilişkin çalışmaları koordine edecek. Öğretim elemanlarının çalışma alanları ve üniversitede öğretim üyeleri tarafından önerilen veya desteklenen projelerin veri tabanını oluşturarak, bu bilgi ve proje çıktılarını ofisin web sayfasında yayınlayacak.

Ofis ayrıca; proje hazırlanması, geliştirilmesi ve yönetimiyle ilgili ulusal ve uluslararası kuruluşlar ile iş birliği yapacak ve bilimsel toplantılar düzenleyecek. Çok ortaklı projelerde, proje ekibi oluşturulmasına katkıda bulunacak ve proje ortakları arasında görüşmeler ve toplantılar yapılmasına yardımcı olacak.

Yeni kurulan Proje Destek Ofisine aşağıdaki iletişim bilgileri üzerinden ulaşılabilecek.
    Adres: Gölköy Kampüsü Rektörlük İdari Birimleri Binası 207 ve 206 numaralı ofisler. E-posta: bap@ibu.edu.tr, Dahili Telefonlar: 1182,1183,1185.

Önceki İçerikUluslararası Öğrenciler ‘Hoş Geldin Yemeği’nde Bir Araya Geldi
    Sonraki İçerik29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı