BAİBÜ 60+ Tazelenme Üniversitesi Geliyor

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile Ulusal Sosyal ve Uygulamalı Gerontoloji Derneği arasında yapılan 60+ Tazelenme Üniversitesi projesi hazırlıkları tamamlandı.

Üniversitemizin yürüttüğü sosyal programlara bir yenisi daha ekleniyor. Ulusal Sosyal ve Uygulamalı Gerontoloji Derneği ile yürütülecek projede üniversitemizin amfi ve sınıfların kapıları ileri yaştaki büyüklerimize açılacak. Sağlıktan, beslenmeye, sosyal bilimlerden, güzel sanatlardan, felsefe ve ilahiyata kadar çeşitli bilim dallarından akademisyenler büyüklerimize ders, kurs ve seminer verecekler.

Konu hakkında ilk defa geçtiğimiz ay İzzet Baysal Huzurevi ziyaretinde Tazelenme Üniversitesi hakkında hazırlıkların sürdüğünü duyuran Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, hazırlıkların tamamlanarak Ulusal Sosyal ve Uygulamalı Gerontoloji Derneği ile protokol imzalanma aşamasına gelindiğini ifade etti.

Rektör Alişarlı; “Anneler Üniversitede projesiyle ev hanımlarına Üniversitemizde bir haftalık, içeriği dopdolu ve yararlı bir eğitim fırsatını üç yıldır sunuyorduk. Başarıyla devam eden bu sosyal projemizi daha da geliştirerek, belli bir yaşın üzerindeki büyüklerimize de aynı fırsatları vermek istiyoruz. Tazelenme Üniversitesi projesiyle değerli büyüklerimizi de üniversitemizde bir hafta ağırlamak istiyoruz. Bu projede çok heyecanlıyız. Büyüklerimiz ömürleri boyunca her alanda hizmet ederek bu güzel ve güçlü ülkeyi bizlere emanet ettiler. Şimdi biz de ülkemizin yetiştirdiği nice değerli akademisyenlerimizin birikimleri ve Üniversitemizin tüm imkanlarını bu katkılarının bir nebze olsun karşılığını vermek adına, değerli büyüklerimizin düşünce ve bilgi dağarcıklarına katkıda bulunmak istiyoruz. Bu projeye katılan her büyüğümüz, bizler için bir mutluluk ve kazanç olacaktır, tüm büyüklerimizi üniversitemize bekliyoruz.” dedi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ile Ulusal Sosyal ve Uygulamalı Gerontoloji Derneği arasında hazırlanan 60+ Tazelenme Üniversitesi projesi için önümüzdeki günlerde protokol töreni düzenlenecek.

Önceki İçerikKamuoyu Duyurusu
    Sonraki İçerikTaziye Mesajı (Doç. Dr. Fatma Yılmaz’ın Annesinin Vefatı)