Bağlama Atölyesi ve Resitali İlgi Topladı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü etkinlikleri kapsamında bağlama atölyesi ve resitali düzenlendi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Dr. Sami Emrah Gerekten tarafından gerçekleştirilen etkinlikler katılımcılar tarafından beğeni topladı. “Misket düzeninde geleneksel icra ve yeni yaklaşımlar” isimli bağlama workshop etkinliği iki saat sürdü. Workshopa aktif olarak katılan öğrenciler, bağlamada düzen türlerini öğrendiler ve misket düzeninde yeni yaklaşımlarla ilgili çalış deneyimleri elde ettiler.

Aynı gün akşam saat 18.00’de düzenlenen bağlama resitalinde, Dr. Gerekten Anadolu’nun farklı yörelerinden ezgileri misket düzeninde farklı teknik yaklaşımlarla ve özgün bir müzikal anlayışla yorumladı. Fakülte Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Serkan Ece ve Müzik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nesrin Kalyoncu, öğrencilerimize farklı perspektif kazandıran çalışmalarından dolayı Dr. Öğretim Üyesi Sami Emrah Gerekten’e teşekkür etti.

Mevcut makalenin kısa URL'si : https://ajanda.ibu.edu.tr/6bfv
    Önceki İçerik“Arşiv Belgeleri Verileri Işığında Aşık Dertlinin Hayatına Dair Yeni Bilgiler” / Konferans
    Sonraki İçerikSertifikalı Hizmet İçi Eğitimleri Devam Ediyor