Aramızdan Ayrılışının 15. Yılında Özlemle Andık

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ile İzzet Baysal Vakfı’nın kurucusu, büyük hayırsever merhum İzzet Baysal, aramızdan ayrılışının 15’inci yıl dönümünde rahmet, minnet ve özlemle bir kez daha anıldı. Anıt mezarda düzenlenen törene katılan yüzlerce seveni, dualar ederek İzzet Baysal’ın mezarını çiçeklerle süsledi. İzzet Baysal Felsefesini Anlama ve Yaşatma Topluluğu’nca İzzet Baysal Kültür Merkezi’nin önünden Anıt mezara kadar düzenlenen yürüyüşe de pek çok öğrenci ile akademik ve idari personel katıldı; pek çok araçta yürüyüş kortejini takip etti.

Merhum Baysal için ilk tören Gölköy yerleşkesindeki anıt mezarda düzenlendi. Törende konuşan AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, merhum İzzet Baysal’ın Bolu’ya eğitim ve sağlık alanlarında pek çok hayır yaptığını hatırlatarak, “Bu hayırlar arasında en önemlisi ve en büyüğü şüphesiz üniversitemiz. İzzet Baysal’ın ve O’nun kurduğu vakfın, kuruluşundan bugüne üniversitemize yaptığı tüm hayırlar bizim için büyük bir emanet. Bizim görevimiz de bize bırakılan bu emanetleri en iyi şekilde korumak ve kurulduğu amaca yönelik olarak çok sıkı çalışmak suretiyle tüm bu emanetleri layık olduğu düzeye getirmek.” diye konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, İzzet Baysal’ı rahmet ve minnetle yad ederek, “İzzet Baysal, vakıf medeniyetini devam ettiren, aynı zamanda da bu vakıf sayesinde eğitilmiş insanları toplumumuza kazandıran bir yapı oluşturmuş önder bir şahsiyet. İzzet Babamızı kaybedeli uzun bir zaman olmasına rağmen, buradaki kalabalık O’nu hala içinde yaşattığını gösteriyor.” dedi.

‘İzzet Baysal’ın İsmi Bolu’yla Özdeşleşmiştir’

Bolu Valisi Aydın Baruş ise, İzzet Baysal isminin Bolu’yla özdeşleştiğini vurgulayarak, “Bazı şahsiyetler vardır ki o şahsiyetlerin ismini anmadan bir şehri tasvir edemezsiniz. Bu şehirlerin sayısı çok fazla değildir. İzzet Baysal ismi de Bolu’yla o kadar özdeşleşmiş ki, ben burada göreve başlamadan önce Bolu’ya ilişkin konuştuğum insanlardan mutlaka İzzet Baysal’ın bir eserinin ismini duydum. Bolu’nun ve İzzet Baysal’ın adlarının ayrı düşünülmesi mümkün değil.” şeklinde konuştu.

Konuşmasında medeniyetimizde vakıfların önemine de kısaca değinen Baruş, Bolu’ya bir vakıf kazandıran İzzet Baysal’ın eğitim ve sağlık alanlarında gelecek nesillere çok büyük yararlar getirecek bir hayrın da sahibi olduğuna işaret ederek, “Bu nedenle, bu büyük insanı ne kadar hatırlarsak, hatıralarımızda ne kadar yaşatırsak azdır diye düşünüyorum. Bolu gençliğinin ve üniversite gençliğinin O’nun hatırasına sahip çıkacağına inanıyorum. Kendisine rahmet diliyorum, ruhu şad olsun.” diye konuştu.

Merhum İzzet Baysal’ın Mezarı Çiçeklerle Süslendi

Bolu Müftüsü İzani Turan’ın okuduğu hatim duasının ardından Bolu protokolü, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal, Başkan Yardımcısı Esin Avunduk ve eşi Cahit Avunduk ile mütevelli heyeti üyeleri, AİBÜ ailesi ve Bolulular, dualar ederek merhum İzzet Baysal’ın mezarını çiçeklerle süslediler.

İzzet Baysal için ikinci program, Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Dr. Mesut Kalaycıoğlu İzzet Baysal Vakfı hakkında bir sunum yaptı. Sunumun ardından Kalaycıoğlu’na Rektör Coşkun tarafından teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi.

Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden Fatih Peker tarafından hazırlanan ‘Mütevellilerin Dilinden İzzet Baysal’ adlı belgesel filmin gösterilmesinin ardından İzzet Baysal Vakfı tarafından uluslararası yayın yapan 68 akademisyene ödülleri verildi. Akademisyenler ödüllerini, Bolu protokolü ve Üniversitemiz yönetimi ile İzzet Baysal Vakfı yönetimi ve üyeleri ile hayırsever işadamlarından aldılar.

Anma programı, Köroğlu ilkokulu ve ortaokulu çocuk korosunun İzzet Baysal için söyledikleri çocuk şarkılarıyla sona erdi. İzzet Baysal’ın en sevdiği türkülerden olan Drama Köprüsü’nü de seslendiren öğrencilere konserin sonunda Bolu Bağışçılar Vakfı’nın desteğiyle Doç. Dr. Halit Karatay ve İlhan Akın’ın yazdığı ‘Bir Çocuk, Bir Şehir ve Bolu’ adlı kitap hediye edildi.

Önceki İçerikSeben İzzet Baysal MYO’ya Bilgisayar Laboratuvarı Açıldı
    Sonraki İçerikTRT Diyanet’te Yayınlanan Genç İlahiyat Programı AİBÜ’de Çekildi