Aramızdan Ayrılışının 14’üncü Yılında İzzet Baysal’ı Özlemle Andık

    Kalbimizdesin İzzet Baysal

    Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) ve İzzet Baysal Vakfı’nın kurucusu, öncü sanayicilerimizden merhum İzzet Baysal’ı aramızdan ayrılışının 14’üncü yıl dönümünde rahmet, minnet ve özlemle andık. Anma törenine Bolu protokolünün yanı sıra İzzet Baysal Vakfı üyeleri, Üniversitemiz öğretim elemanları ve idari personeli ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende İzzet Baysal’ın kabrini çiçeklerle süsleyen vatandaşların zaman zaman duygulandıkları görüldü.

    İlk olarak İzzet Baysal Felsefesini Anlama ve Yaşatma Topluluğu tarafından yürüyüş düzenlendi. Kültür Merkezi önünden başlayan yürüyüşe, çok sayıda öğrencinin yanı sıra Türk Kızılayı Bolu Şubesi üyeleri ile AİBÜ Mezunlar Derneği ile bazı siyasi partilerin yöneticileri katıldı. Rektörlüğün önünde İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal ile üyelerini selamlayan grubun yürüyüşü anıt mezarda sona erdi. Ahmet Baysal ve eşi Solmaz Baysal ile İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri ve eşleri Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun’la birlikte Sosyal Tesiste düzenlenen yemeğe katıldılar.

    ‘Bütün Temennimiz O’nun Yaptığı Bu Güzel Hayırlara Layık Olabilmek’

    Merhum İzzet Baysal için ilk tören Üniversitemiz Gölköy yerleşkesindeki anıt mezarda düzenlendi. Törene, Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Tanju Özcan, Garnizon Komutan Vekili Albay Sami Taşabat, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Selfet Giray, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Baro Başkanı Ferit Atalay, İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal ile Başkan Yardımcısı Esin Avunduk ile vakıf üyeleri katıldı.

    Törende bir konuşma yapan Rektör Hayri Coşkun, rahmetle ve şükranla andığı İzzet Baysal’ın hayırseverliğine dikkati çekerek, “Bu anlamda en büyük hayrını üniversite olarak Bolu’ya ve ülkemize kazandırması ve bu haliyle de Bolu’yu ülkemize ve Dünya’ya açması şüphesiz hayırseverliğinin büyüklüğünü de göstermektedir. Hemen her yaştan insana, gençlere böyle bir eğitim ortamı sunması ve aynı zamanda bilim insanımıza da böyle bir çalışma ortamı sunması, birçok toplumsal hizmetin yerine getirilmesinde yaptığı büyük katkılar ve yatırımlar şüphesiz onu büyük kılmaktadır. İzzet Baysal’ın yaptığı bu güzel işler, yatırımlar, hayırlar bizlere de çok büyük sorumluluklar yüklemekte ve biz de bu bilinçle üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmek için gayret etmekteyiz. O’nun bu eserini daha ileriye, güzele ve kaliteli bir noktaya getirmek üzere gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bütün temennimiz O’nun yaptığı bu güzel hayırlara layık olabilmek.” dedi.

    Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise ‘Hayırların Efendisi’ olarak nitelendirdiği İzzet Baysal’ı ‘lafta değil özde anmak’ gerektiğini ifade ederek, “Arkasında birçok İzzet Baysal’lar bırakmıştır. Hayır yapma konusunda önce Bolumuza sonra ülkemize örnek olmuştur. Ülkemizde ‘Ben İzzet Baysal’ı örnek alıyorum.’ diyen, bu yolda yürüyen hayırseverler çıkmıştır. Böyle insanları Allah hiçbir ülkeden, hiçbir ilden eksik etmesin diyorum. Allah gani gani rahmet eylesin.” şeklinde konuştu.

    ‘Bıraktığın Esere Sahip Çıkacağız’

    Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları ise bu kadar hayrı ve güzel işi yapabilmenin her faniye nasip olmadığını vurgulayarak İzzet Baysal’ı farklı kılan özelliklerinden örnekler verdi. Zahteroğulları, “Yaşantısındaki sadeliği, gösterişten uzaklığı adeta miras bırakmış ve bunlar eserlerine de yansımış. Bu kadar büyük hayırlar yapan, neredeyse her şeyini bağışlayan, eğitime, sağlığa, toplumun refahının arttırılmasına, geleceğe yatırım yapan bir büyüğümüzü anıyoruz. Bir başka özelliği O’nun birleştiriciliği. Bu şehri öyle sevmiş ki… İzzet Baysal ile bütün farklılıklar ortadan kalkıyor. Toplumun hangi kesimine mensup olursa olsun herkes, o isim etrafında saygıyla eğiliyor ve birleşebiliyor. Bu da çok güzel bir miras diye düşünüyorum. Bıraktığın esere sahip çıkacağız. Mekanı cennet olsun.” dedi.

    Bolu İl Müftü Yardımcısı Dr. Halil Taşpınar’ın okuduğu Hatim duasının ardından başta İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal ile Başkan Yardımcısı Esin Avunduk olmak üzere Bolu protokolü, İzzet Baysal Vakfı üyeleri, AİBÜ öğretim elemanları ve idari personeli ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş İzzet Baysal’ın kabrini çiçeklerle süslediler.

    Anıt mezardaki törenin ardından AİBÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonunda İzzet Baysal’ı anma programı düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcıları, Bakanlar ve Bakan Yardımcılarından gelen mesajlar okundu. AİBÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selami Özsoy ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden Fatih Peker tarafından hazırlanan ‘Akademisyenlerin Dilinden İzzet Baysal’ belgeseli gösterildi. Ardından İzzet Baysal Vakfı tarafından 2004 yılından bu yana uluslararası yayın yapan öğretim elemanları için düzenlenen ödül töreni gerçekleştirildi. Törende 55 öğretim elemanına ödülleri Bolu protokolü ve İzzet Baysal Vakfı üyeleri tarafından verildi. Anma programı Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Şahin Akıncı yönetimindeki koronun verdiği Türk Sanat Müziği konseri ile sona erdi.

    Önceki İçerikAhmet Baysal, AİBÜ Öğrencilerinin Sorularını Yanıtladı
    Sonraki İçerik2013-2014 Üniversiteler Arası Hokey Şampiyonası AİBÜ’de Yapılacak