Anadolu Ajansı , TEKNOFEST Karadeniz Temsilcimiz Ayvaz’ı Haber Yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Karadeniz’de Üniversitemizi temsil eden elektrikli aracımız “Ayvaz”, Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan “Bolu’nun Ayvaz’ı TEKNOFEST’te Sergileniyor” başlıklı haberle dünyaya tanıtıldı.

Samsun AA’dan Kemal Ceylan ve Cihan Okur tarafından hazırlanan haberde, “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nce ilk kez 2017 yılında tasarlanan elektrikli araç Ayvaz’ın, tasarımı yenilenen ve performansı artırılan 5’inci versiyonu “Ayvaz Neo”, TEKNOFEST Karadeniz’de tanıtılıyor. Vatandaşlar, festival alanında tur attıkları elektrikli araçla hatra fotoğrafı çektiriyor.” ifadeleri kullanıldı.

AA, Ayvaz’ın Yeni Versiyonlarını Üreten Öğrencilerin, TÜBİTAK Yarışmasında Her Yıl Derece Kazandıklarını Vurguladı

Üniversite bünyesinde 2017’de, TÜBİTAK Efficiency Challenge Electric Vehicle yarışmalarına katılmak üzere kurulan Ayvaz Elektromobil Takımı’nın “Ayvaz” adı verilen ilk aracı ürettiği belirtilen haberde, daha sonraki yıllarda aynı yarışmaya katılmak üzere Ayvaz’ın yeni versiyonlarını yapan üniversite öğrencilerinin, her yıl yeni dereceler kazandığına vurgu yapıldı.

Bilgisayar, Elektrik Elektronik ve Makine Mühendisliği bölümlerinden öğrencilerin güç birliği yaparak ürettikleri elektrikli aracın, Samsun Çarşamba Havalimanı’nda devam eden TEKNOFEST Karadeniz’de tanıtıldığını kaydeden AA muhabiri, haberde  Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 4’üncü sınıf öğrencisi ve Ayvaz Elektromobil Takım Kaptanı Serhat Ekinci’yle yaptığı görüşmeye de yer verdi.

Takım Kaptanı Ekinci: “Ayvaz’ın Bütün Tasarımları ve Uygulamaları Bize Ait.”

Haberde, Ayvaz Neo’nun TÜBİTAK tarafından İzmit Körfez Pisti’nde düzenlenen yarışmada tasarım ödülü aldığını ve yarışmayı en hızlı tamamlayan araç olduğunu belirten Ekinci, “Takım olarak verimlilik kulvarında giderken tasarımdan da kopmamayı hedefliyoruz. Göze hitap etmenin yanı sıra konforlu ve insanların kullanacağı araçlar yapmak istiyoruz. Yani gerçekten bir araca benzemesini istiyoruz.” dedi.

Araçta performansa da önem verdiklerini vurgulayan Ekinci, “Fiberglas malzemeden yapıyoruz araçlarımızı. Bu kez çok daha hafif bir araç tasarladık. Bütün tasarımı ve uygulamaları bize ait. Bütün parçalarını kendimiz ürettik.” diye konuştu.

“Ayvaz, Bizden Sonra Da Yoluna Devam Edecek.”

Öğrencilerin mezun olacağını ancak Ayvaz’ın varlığını sürdüreceğini dile getiren Ekinci, “Ayvaz, bizden sonra da yoluna devam edecek. Yıllar sonra üniversitemize döndüğümüzde bunun çok daha iyi duruma gelmesini istiyoruz. Bireysel olarak belki seri üretim bir otomobil üretemeyeceğiz ancak bu konuda otomotiv sektörüne çok şey kazandırabileceğimizi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Önceki İçerikClarivate Web Of Science Eylül Ayı Çevrimiçi Eğitim Programı
    Sonraki İçerikTÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TEKNOFEST’te BAİBÜ Ekibini Ziyaret Etti