Alişarlı’dan İzzet Baysal’ı Anma Günü Mesajı

Üniversitemizin kurucusu, Ülkemiz ve Bolu’nun Büyük hayırseveri Merhum İzzet Baysal’ı vefatının 20. Yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.

Tarihe bakıldığında kendisini veya kazancını insanlığa adayan kahramanlar ve vakıf insanları her zaman yâd edilmiştir. Nice varlıklı insanlar vefatından sonra unutulmuş ama Merhum İzzet Baysal’ı unutturmayan iyilikleriyle vakıf insanı olmasıdır.

Bir şehrin tarihinde, hafızasında ve yediden yetmişe tüm halkın gönlünde yer edinmek, hayırlarla yad edilmek dünyada her insana nasip olmaz. Bu güzelliklerin hepsi İzzet Baysal’a nasip olmuştur.

Almadan vermek Allah’a mahsustur. Veren el alan elden daha üstündür. Bunları ilke edinmek ve vakıf insanı olmak kolay değildir. Merhum İzzet Baysal dünyadaki kazancından kendisine ayırmadan, Bolu’ya ve ülkemize harcanması için İzzet Baysal vakfını kurarak iyilik ve vakıf insanı olduğunu göstermiştir.

Merhum Hayırsever İzzet Baysal ‘üniversite benim en büyük eserimdir’ diyerek, üniversitenin ülkemiz ve geleceğimiz için ne kadar önemli olduğunun altını çizmiştir. Bu yüzden İzzet Baysal üniversiteyi Bolu halkına ve bizlere emanet etmiştir. O’nun emanetine Üniversite olarak bizler, İzzet Baysal Vakfı ve Bolu halkı ile birlikte sahip çıkmaktayız. Üniversitemizi daha ileriye taşımak için birlikte çalıştık, çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.

Merhum İzzet Baysal’a Allahtan rahmet diliyor, İdlib şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla yâd ediyorum.

Saygılarımla…

Prof. Dr. Mustafa Alişarlı
    Rektör

Önceki İçerikAKİMER Konferansları-Model davranış Seminerleri 17 / Diğerkâmlık ve Tevekkül