Ali Ericek Uygulama Camii İbadete Açılıyor

Temeli 2013 yılında atılan ve hayırsever Ali Ericek tarafından yaptırılan, Ali Ericek Uygulama Cami tamamlandı. Caminin tamamlanması dolayısıyla Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Senato Toplantı Salonunda devir-teslim protokolü imza töreni yapıldı. Törene Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, İl Müftüsü İzani Turan, hayırsever iş adamı Ali Ericek ve ailesi, İzzet Baysal Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Yaman, Bağışçılar Vakfı Başkanı Şerafettin Erbayram, Senato üyeleri, akademik ve idari personel katıldı.

İmza töreninin açılış konuşmasını yapan  Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun, İlahiyat Fakültesi binası ve Uygulama Camisini yaptırarak Üniversitemize armağan etmesinden dolayı Ali Ericek’e teşekkür etti. Coşkun, Ali Ericek Uygulama Camisinin Gölköy Kampüsündeki ikinci cami olduğunu ifade ederek “İlk cami, İzzet Baysal Vakfı tarafından yaptırılan Canip Baysal Cami. Bu vesile ile İzzet Baysal’ı bir kez daha rahmetle anıyorum. Ali Ericek Uygulama Cami inşaatı iki seneyi aşkın bir zamanda tamamlandı. Bu sürede gerek Ali Bey’in gerek Mustafa Bey’in özel mesaileri oldu. Ben bir kez daha üniversite ve senato üyelerimizi adına kendilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Akşemseddin İsmini Burada Yaşatacağız”

Coşkun, caminin ilk katının, Akşemseddin İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezinin yapacağı faaliyetlere uygun şekilde inşa edildiğini ifade ederek, “Bildiğiniz gibi İstanbul’un fethinin manevi mimarı Akşemseddin hazretleri Bolu Göynük ilçesinde medfun. Bizde onun isimini bu şekilde yaşatmış olacağız ve bu merkezde İslami ilimler alanında ihtisas çalışmaları yapılacak ve geniş bir ihtisas kütüphanesi oluşturulacak. Bize armağan edilen bu eser bu yönü ile hem bir ibadet hem de bir ilim merkezi olacak” şeklinde konuştu. Rektör Coşkun, aynı anda 4 bin 500 kişinin ibadet edebileceği camide ilk ibadetin 4 Mart Cuma günü, Cuma Namazı ile birlikte olacağını açıkladı.

Hayırsever Ali Ericek ise kısa bir konuşma yaparak caminin üniversiteye hayırlı olması temennisinde bulundu. İl Müftüsü İzani Turan da bu mabetten ibadet etmeyi, her türlü faaliyetin İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ederek, bu büyük hayır için Ali Ericek’e teşekkür etti.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Allah Ali ağabeyimiz gibi hayırseverlerin sayısını hem ilimizde hem de ülkemizde artırır. Allah hayırseverlerimize sağlıklı ve uzun ömürler versin. Üniversitemize her geldiğimizde ya bir temel atıyoruz ya da güzel işlere vesile oluyoruz ki bizleri çok mutlu ediyor. Emeği olan herkesi kutluyor ve Ali Ericek’e Allah razı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

“Bu Külliyenin, Bir İrfan Ocağına Dönüşmesini Temenni Ediyorum”

Bolu Valisi Aydın Baruş, buranın tam anlamıyla bir külliye olduğuna dikkat çekerek “Biraz önce Ali Ericek beyefendiye söz verilince iki cümleden ibaret bir söylevde bulundu. Ben bundan çok etkilendim. Bu hayırları yapmak da sadece tek kişinin vermiş olduğu kararla olmuyor. O açıdan Ericek ailesini de tebrik ediyorum. Ailesi de bu hayırlara destek olmasalar ve bu konuda hevesli, iradeli olmasalar bu hayırlar gerçekleşmez veya eksik gerçekleşir. Bu açıdan ben Ericek ailesine, Rahmetli İzzet Baysal’ın Bolu’da başlatmış olduğu vakıf geleneğini, hayır geleneğini devam ettirmesinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi üniversitelerimiz ilim tahsil edilen ve bilim adamları yetiştiren kurumlarımızdır. Burada yetişen gençliğimiz Türkiye’nin geleceğine yön verecek olan nesillerdir. Öğrendiğimiz ilim gönül, kalp süzgecinden geçerek pratiğe aktarılacak ki milletimiz, insanlarımız bundan hayırlı neticeler çıkarsınlar ve bundan faydalansınlar. Bu anlamda da bu külliyenin üniversitemizin irfan ocağı olması yönünde çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum Bu hayrı gerçekleştiren Ali Ericek beyefendinin nezdinde ailesini tebrik ediyorum. Kendilerine Bolu Halkı adına ve şahsım adına şükranlarımız sunuyorum. Bu yatırımın, bu hayrın üniversitemize ve Bolu’ya hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından devir- teslim protokolü taraflar ve onur şahitlerinin katılımı ile imzalandı ve tören sonunda Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, hayırsever Ali Ericek’e  teşekkür plaketi takdim etti.

Önceki İçerikTürkiye’nin Geleneksel Lezzeti Keş’in Sanayi Üretimi Artık Daha Kolay
    Sonraki İçerikKadir Has Üniversitesi Üstün Başarı ve Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülleri Hk. Duyuru