AKİMER’de “Kullukta Model Davranışlar” Konferansı Düzenlendi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Akşemseddin İslami İlimler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (AKİMER) “Kullukta Model Davranışlar” konferansı düzenlendi.

AKİMER ve Bolu İl Müftülüğü arasında imzalanan protokol kapsamında ilki düzenlenen konferansı, AKİMER Müdürü Doç. Dr. Şaban Karasakal verdi. Konferansa, Kıbrıscık Kaymakamı Mustafa Köleoğlu,  Bolu İl Müftüsü Orhan Genç, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Orhan Genç, “Bugün çok güzel bir programa başlamış bulunuyoruz. Müftülük olarak bu tür faaliyetlere elimizden gelen desteği vereceğiz. Her şey bir vesile ile başlar, bu tür programların devamlı ve Bolu’muza ve Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Doç. Dr. Şaban Karasakal, konferansa katılan tüm misafirlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, günümüzde birçok insanın hayat standartlarının arttığını ancak bu oranda da değerlerde yıpranmalar meydana geldiğini belirtti. Doç. Dr. Karasakal, “İmkanların, bilginin çabuk değiştiği, arttığı dönemde bir o kadar da değerlerden uzaklaşmaya başladık. Bir savrulmuşluğun içerisindeyiz. Hazla hız arasında gidip geliyoruz. Sevgi, saygı gibi değerlerin kelime olarak ifadesi cümleler de bile geçmez oldu. Çağa tanıklık etmek zorundayız. Öyleyse modelleri arttırmamız gerekiyor. Yanı iyinin ve iyiliğinin cazibesini arttırmak zorundayız” diye konuştu.

Doç. Dr. Karasakal, toplumda model davranışları öne çıkaran bir bilincin oluşmasını desteklemek amacıyla bu tür konferansların iki haftada bir olmak üzere AKİMER’de düzenlenmeye devam edeceğini bildirdi.

Önceki İçerikYabancı Diller Yüksekokulu Personeli Öğr.Gör. Sibel DAYLAN’ın Annesi vefat etmiştir.
    Sonraki İçerikUluslararası Öğrencilerimiz “Farklılık Gücümüzdür” Sloganıyla Ülkelerini Tanıttı