AİBÜ’deki Konferansta Dünya’nın Kanayan Yarasına Dikkat Çekildi

Genç Yeryüzü Doktorları tarafından Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Tıp Fakültesi’nde ‘Çocukça Yaşamak’ konusunda konferans düzenlendi. Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serhat Nasıroğlu’nun verdiği konferansta, Türkiye ve Dünya’daki çocuk istismarı ve çocuk mültecilerin durumuna dikkat çekildi. Nasıroğlu verdiği örneklerle, sorunun, Dünya’nın kanayan bir yarası olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Batının mülteci sorununa bakışını değerlendiren Nasıroğlu, dili, dini ve ırkı ne olursa olsun insanların sadece ‘insan’ olarak görülmesi gerektiğini ifade etti; istismara uğrayan çocuklar için neler yapılması gerektiği hakkında bilgi verdi.

Önceki İçerikTürkiye Mimarlığında Modernizmin Yerel Açılımları
    Sonraki İçerik2016-2017 Akademik Yılı Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuruları