AİBÜ’de Uzman İnşaat Şirketlerinden Çatı Sistemleri Eğitimi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Yeniçağa Yaşar Çelik Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknolojisi programı öğrencileri, mesleklerini, konusunda yetkin inşaat şirketlerinden öğreniyor. Işıklar Tuğla A.Ş, Ondüle Avrasya A.Ş ile BTM Yalıtım A.Ş tarafından çatı sistemleri ile ilgili eğitim verilen 50 öğrenci, ders kapsamında 1/1 ölçeğinde büyük boy uygulama maketleriyle çalıştılar.
    AİBÜ İnşaat Teknolojisi programı öğrencileri konusunda uzman inşaat şirketlerinden çatı sistemleri hakkında uygulamalı eğitim aldı. Öğretim Görevlileri Behçet Dündar ile Yasin Kara’nın da katıldığı derste, çatı kaplama malzemeleri, malzemelerin uygulanması ve uygulama teknikleri ile alet ve ekipmanlar hakkında bilgi verildi, iş güvenliğine dikkat çekildi.
    BTM Yalıtım A.Ş’nin üyesi olduğu ÇATIDER’in Genel Sekreteri Mehmet Öztürk’ün dernek çalışmalarını anlatarak başladığı eğitim çerçevesinde öğrenciler, anonim şirketin Teknik Danışmanı Jozef Bonfil’den BTM Shingle ve BTM Corrubit oluklu çatı kaplama malzemesi, çatı malzemesinin önemi ve yalıtım konularında bilgi aldılar.
    Ondüle Avrasya A.Ş Proje Müdürü Mimar Leonardo Rango’nun bitüm esaslı kaplama malzemeleri, örtüler, arduvaz ve seramik çatı kaplamaları ile ilgili bilgi vermesinin ardından öğrenciler çatı maketi üzerinde kaplama çalışması yaptılar. Eğitim, Işıklar Tuğla A.Ş Satış Yetkilisi Hüseyin Akın’ın çatı kaplama malzemelerinin önemi ve çatıda tuğla kullanımını anlatmasıyla tamamlandı.

Önceki İçerikBAMER Öğrenci Topluluğu Seben Nevruz Kutlamalarına Katıldı.
    Sonraki İçerik2013-2014 LLP Erasmus Staj Hareketliliği ve 2014-2015 Erasmus-Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Sınav Sonuçları