AİBÜ’de Kick Boks Şampiyonası Düzenleniyor

Üniversiteler Arası Kick Boks Türkiye Şampiyonası, ilk kez Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) düzenleniyor. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Türkiye Kick Boks Federasyonu iş birliği ile düzenlenen şampiyonaya katılacak sporcular için İzzet Baysal Kültür Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya; Türkiye ve Dünya Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı ile federasyon başkanları ve temsilcileri katıldı. Bugün başlayacak ve 62 üniversitenin kız ve erkek sporcularının yarışacağı şampiyona, 19 Nisan Pazar günü yapılacak madalya töreni ile sona erecek.

Toplantıda bir konuşma yapan Salim Kayıcı, ilk kez bir üniversitede kick boks şampiyonası düzenlediklerine işaret ederek, “Şu anda üniversitelerde kick boks müsabakaları başlatıyoruz. Camiamız herkese açıktır. Hedefimiz gençliğe hizmet, geleceğe yatırımdır. Gelecek ise gençlerindir. Bu bilinç içinde olursak bu camia çok daha ileri noktalara gidecektir. Bu vesileyle Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin spor kompleksini bizlere açan Sayın Rektörümüze ve bütün yönetime kick boks camiası adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

AİBÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü ve aynı zamanda  Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun Şahin Oğuz ile birlikte şampiyona başkanlarından olan Doç. Dr. Ümid Karlı ise, yaptığı konuşmada müsabakaların fairplay anlayışı içinde yapılmasının önemine dikkati çekti. Konuşmaların ardından yapılan oylamayla Tertip Komitesi oluşturuldu; müsabakalardaki yenilikler anlatıldı ve sporcuların soruları cevaplandırıldı. Üniversiteler Arası Kick Boks Türkiye Şampiyonası, bugün saat 15.00’te BESYO’da düzenlenecek açılış töreniyle başlayacak.

Önceki İçerikBolu Federasyonu Kuruldu
    Sonraki İçerikAİBÜ, Hayvan Refahının Arttırılması İçin Avrupalı Vakıflarla İş Birliği Yapıyor