AİBÜ’de Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa Konferansı…

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Üniversiteli Akil Öğrenciler Topluluğu tarafından İzzet Baysal Kültür Merkezi’nde “Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa” konulu konferans düzenlendi. Konferansı, Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahar, akademisyenler ve öğrenciler izledi.

Konferansı veren Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Türkiye’nin siyasi tarihinde parlamenter sistemin istikrarsızlığa yol açtığını örneklerle anlatarak, hızlı ve denetlenebilir bir sistem olan başkanlığın, sanayi ve teknolojide 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmemiz için gerekli olduğunu söyledi.

Konuşmasında yeni anayasa konusundaki görüşlerini de dile getiren Külünk,  devletin görevinin temel hak ve özgürlüklerin önündeki engelleri kaldırmak olduğunu, oysa 61 ve 82 anayasalarının temel hak ve hürriyetleri belirleyen ve dağıtan, bürokrasiyi ön plana koyan anayasalar olduklarını vurguladı.

Önceki İçerikİktisadi Düşünce Girişimi Kriz Kuramları Çalıştayı
    Sonraki İçerik12. Akbank Kısa Film Festivali’nin Ödüllü Filmleri AİBÜ’deydi