Ülkemizde iki farklı alanda birlikte düzenlenen az sayıdaki bilimsel etkinlikten biri olan 6. Psikoloji ve Sanat Sempozyumu, Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) gerçekleştirilen açılış programıyla başladı.
Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü öncülüğünde Güzel Sanatlar Fakültesi ve Bolu Fotoğraf Sanatı Derneği’nin (BOFSAD) katkılarıyla düzenlenen ve 2 gün sürecek sempozyumda, çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve sanatçılar bildiri sunacaklar.
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hamit Coşkun, “Psikoloji ile sanatın bir araya geldiği sempozyumlar, disiplinler arası çalışmalar ve uygulamalar için oldukça önemlidir. Bu sempozyumda, her iki alandan farklı içeriklerde 22 bildiri yer almaktadır. Hazırlanan bu programın disiplinler arası etkileşim açısından ülkemizde gelecekte yapılacak çalışmalara ışık tutmasını ümit etmekteyim. Bu açıdan, sempozyumu düzenleyen üniversitemiz, bilim ve sanata önemli katkılar sağlamaktadır. Bu sunumlar, ülkemizde psikoloji ve sanat alanında iyi bir potansiyelin olduğuna işaret etmektedir.” diye konuştu.
Sempozyumda emeği geçen başta rektörlük olmak üzere akademisyenlere, sanatçılara, bilim ve düzenleme kurulu üyelerine ve sponsorlara teşekkür eden Coşkun, sempozyumun, ülkemizde, bilim ve sanatın gelişmesine katkı sağlayacağına inandığını söyledi. Ardından Prof. Dr. Hamit Coşkun, “Güncel Bilişsel Kuramlar Işığında Sanat ve Yaratıcılık” konusunda sempozyumun ilk sunumunu gerçekleştirdi.
Açılış konuşmasının ardından program, açılış konseriyle devam etti. Bağlama-gitar ikilisi Efgan Rende ve Ali Kazım Akdağ’ın enstrümanlarıyla yorumladıkları şarkı ve türküler, beğeniyle dinlendi. Sanatçılara, Prof. Dr. Ahmet Serkan Ece tarafından teşekkür plaketi ve çiçek takdim edildi.
Sempozyum kapsamında ayrıca BOFSAD tarafından “Ben, Kendim ve Kişisel Özelliklerim” adlı fotoğraf sergisi açıldı. Sergide, insan psikolojisini anlatan 45 psikolojik terimden oluşan kurgu fotoğraflar, 18 fotoğraf sanatçısının, 8 ay süren çalışması sonucunda ortaya çıktı. Sempozyum, 3 Kasım Cuma günü değerlendirme oturumunun ardından sona erecek.