AİBÜ’de 1. Uluslararası Öğrenci Günleri Etkinliği…

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) Uluslararası Öğrenci Birliği tarafından Öğrenci Konseyi’nin katkılarıyla 1. Uluslararası Öğrenci Günleri etkinlikleri düzenlendi. Etkinlikler kapsamında uluslararası öğrencilerimiz ilk olarak Kongre Merkezi fuaye alanında açtıkları stantlarda, geleneksel kıyafetlerinden müzik aletlerine, yöresel yemeklerinden süs eşyalarına kadar hazırladıkları ürünleri sergileyerek ülkelerini tanıttılar.

İran’dan Ukrayna’ya Malezya’dan Nijer’e kadar 30’u aşkın ülkenin öğrencilerinin katıldığı etkinlikler, düzenlenen törenle başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer, uluslararası üniversite ve uluslararası öğrenci olmanın önemine değinerek, “Uluslararası olmak farklı kültürleri, farklı dilleri, farklı ırkları, farklı dünya görüşlerini, farklı hayat anlayışlarını bir araya getirmek ve bunları anlayıp kabul edebilmektir. Ulaşılması gereken de budur. Bunu yapabildiğimiz takdirde Dünyamız savaşların olmadığı daha yaşanılır bir yer olacak.” dedi.

Ardından Gençer, AİBÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulnaser Kaadan ile birlikte stantları gezerek, öğrencilerden ülkeleri hakkında bilgi aldı.  Etkinlikler, uluslararası öğrencilerimizin Kongre Merkezi Bordo salonda düzenledikleri gösterilerle sona erdi.

Önceki İçerikZerzevan Kalesi’ndeki Arkeolojik Çalışmalar Ele Alındı
    Sonraki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Taziye Mesajı