AİBÜ Yeni Lojmanlarına Bolu’ya Özgü Ağaç İsimleri

Bütçesi Üniversitemiz tarafından karşılanan ve yapımına 6 Haziran 2013 tarihinde TOKİ tarafından başlanan yeni lojmanlarda son aşamaya gelindi. Önümüzdeki günlerde personele dağıtımı yapılacak lojmanlara AİBÜ Yönetim Kurulu tarafından isimler verildi. Lojmanlara Bolu’nun endemik bitki türleri, alt tür düzeyinde literatüre geçmiş olan ağaç isimleri ile Seben ilçesindeki fosil ormanlarında daha önce keşfi yapılan ağaç isimleri verildi.

Toplam 5 bloktan oluşan lojmanlara 5 ayrı ağaç ismi verildi. Bloklardan birine kampüsün meşe ormanları içinde bulunmasından dolayı ‘Meşe’, Bolu’da yaygın olarak yetişen ‘Köknar’ ismi de bir diğer bloğa verildi. Seben’in Hoçaş köyünde 15-16 milyon yıl önce yetişen ‘Sedir’, ‘Söğüt’ ve ‘Palmiye’ ağaçlarının isimleri ise diğer 3 bloğa verildi.

Önceki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Taziye Mesajı
    Sonraki İçerikÖğrenci E-Posta Sistemi Hakkında Önemli Duyuru