AİBÜ, Yeni Kütüphane Binası için Avrupa Modelini İnceledi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ)Rektörlüğü, Gölköy kampüsüne, modern bir kütüphane binası kazandırmak için çalışmalara başladı. Yeni kütüphane binası için Türkiye ve dünyadaki proje uygulamaları incelemeye alınırken, Helsinki’de yapılan LIBER LAG 2014 seminerine katılım sağlanarak Avrupa modeli de mercek altına alındı.

Avrupa’daki araştırma ve üniversite kütüphanelerindeki hizmetlerin geliştirmek için çalışmalar yürüten LIBER Derneği ve LIBER Architecture Group tarafından düzenlenen LIBER LAG 2014 semineri, 06-09 Mayıs  tarihlerinde Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de yapıldı. Türkiye’den sadece Abant İzzet Baysal Üniversitesinin katılım sağladığı seminerde, üniversitemizi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer ile Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Leyla Kanık temsil etti.

Avrupa genelinde kütüphaneciler ve mimarların büyük ilgi gösterdiği seminerde,  yeni projeler, eğilimler,  deneyim ve bilgi alışverişi yapıldı. İki gün süren seminerde, başarı ödüllerine sahip Avrupa’daki kütüphane projelerinin tanıtımı yapıldı. Yarışma kazanan kütüphane konseptleri başlığı altında; Helsinki Merkez Kütüphanesi projesi, Lille Üniversitesi Kütüphanesi, Viyana Öğrenme Kaynak Merkezi, BULAC Kütüphanesi, Stuttgart Şehir Kütüphanesi, Litvanya Milli Kütüphanesi, Bern Üniversitesi Kütüphanesi ve Fransa Ulusal Arşivleri, Birmingham ve Worchester Üniversitesi Kütüphanelerinin projeleri tanıtıldı Seminer kapsamında Helsinki Üniversitesi Merkez Kütüphanesi de ziyaret edildi.

Yeni kütüphane binası için yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mustafa Gençer, “Üniversitemiz çok hızlı bir gelişme içerisinde. Bu gelişmeyi, eğitim ve akademik üretim kalitesiyle bütünleştirmek en önemli hedeflerimizden birisi. Sayın rektörümüz bu anlamda, üniversitemize modern bir kütüphane binası kazandırmak için çalışmalara start verdi.  Türkiye ve dünyadaki örnekleri incelemeyi sürdürüyoruz.  Helsinki’de katıldığımız LİBER LAG semineri bu açıdan çok yararlı geçti. Değişik ülkelerden gelen kütüphane yöneticileri ve mimarlar ile görüş alışverişinde bulunma fırsatı yakaladık. Yeni kütüphane binası için tasarımdan donanıma kadar çok önemli fikirler ve bilgiler kazandık.”şeklinde konuştu.

Önceki İçerikDünya Süt Günü Bilgilendirme Toplantısı
    Sonraki İçerikİzzet Baysal Şükran Günlerinde AİBÜ Öğrencilerinin Duyarlı Davranışı