AİBÜ ve Gerede Belediyesi, ‘Uluslararası Gerede Sempozyumu’ Düzenliyor

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ), Gerede Belediyesi ile birlikte önemli bir uluslararası kültür ve sanat sempozyumuna ev sahipliği yapacak. ‘Uluslararası Gerede Kültürü ve Sanatı Sempozyumu’ AİBÜ Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAMER) ve Gerede Belediyesi tarafından, 7-8 Ekim tarihleri arasında Gerede’de düzenlenecek.

Sempozyumda tarihinden kültürüne ve sanatına, gelenek göreneklerinden giyim kuşam ve yemeklerine kadar Gerede tüm özellikleriyle ele alınacak.

Sempozyum kapsamında ayrıca Gerede Meslek Yüksekokulu Deri Ürünleri Sergisi ile Doç. Dr. Alpaslan Uçar’ın ‘Ayakkabı’ sergisi açılacak, BAMER halk müziği konseri verilecek ve halk oyunları sahnelenecek. Yaşayan Ayakkabı Müzesi ziyaret edilecek ve Gerede’ye gezi düzenlenecek.

Önceki İçerikBolu İl Defterdarlığı ve Gaziler Derneği, Rektör Coşkun’u Ziyaret Etti
    Sonraki İçerikYabancı Öğrencilerimizin Sorunlarını Çözüyoruz