AİBÜ, Üstün Yetenekli Öğrencileri Bilimle Buluşturuyor

13 ildeki Bilim ve Sanat Merkezlerinde eğitim gören üstün yetenekli 39 öğrenci, TÜBİTAK projesi kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) düzenlenen eğitim programında, bilim tarihine yolculuk yapacak. 5 gün sürecek eğitim sürecinde, öğrencilerin bilimsel düşünce becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Program, İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe salonda düzenlenen açılış töreniyle başladı. Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Ayaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Nartgün, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Ebru Öztürk Akar, öğretim elemanları, üstün yetenekli öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Ebru Öztürk Akar, “Üstün Yetenekli Çocuklarla Bilim Tarihi Yolculuğu” adlı TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları projesi hakkında bilgi verdi.

Akar, üstün yetenekli çocukları bilimin doğuş ve gelişme öyküsüyle buluşturmayı amaçladıklarını vurgulayarak, “20 kişilik proje ekibimiz, AİBÜ, Hacettepe ve Çanakkale Onsekiz Mart üniversitelerinin öğretim elemanları ile bilim eğitimi konusunda yüksek lisans çalışmalarına devam eden üniversitemizin Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri ve son sınıf öğrencilerinden oluşmaktadır. Proje kapsamında öğrencilere, Canlılar Dünyası, Biyoloji Tarihi, Canlılığın Çeşitliliği ve Sınıflandırılması, Pusula, Barut ve Matbaa, Bilimin Doğuşu, Müzik Tarihi, Olimpizm ve Spor Tarihi, Antik Çağlarda Bilim, Bilim Tarihinin Farklı Yüzleri, Rönesans, Fizik Biliminin Kurulması, Kimya Tarihi ve Matematik Tarihi başlıkları altında bilimin öyküsü anlatılacaktır.” diye konuştu.

Programda 13 ildeki Bilim ve Sanat Merkezlerinden 39 öğrencinin eğitim göreceğini kaydeden Akar, “Projeyle, etkinliklerde yer alan gözlem, inceleme, uygulama, drama çalışmaları ve tartışmalarla öğrencilerin bilimsel düşünme becerilerinin gelişmesini ve bilimsel bakış açılarının desteklenmesini hedefliyoruz.” dedi.

Prof. Dr. Ayaz: “Projenin, Üniversitemizde Gerçekleştirilmesinden Memnuniyet Duyuyorum”

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Nartgün ise, TÜBİTAK ve Avrupa Birliği gibi bilimsel projelerin üniversitelere, üniversitelerin ise bilim, sanat ve spordaki önemlerine değinerek, “Düşünen, sorgulayan, araştıran bireyler yetiştirme hususu Eğitim Fakülteleri için çok önem arz ediyor. Biz ne kadar fakültemizi bu anlamda aktif hale getirebilirsek, yetiştirdiğimiz öğretim elemanları ve onların yetiştireceği gençler ne kadar dinamik, açık görüşlü, eleştirel düşünme becerisine sahip olabilirse, sorgulayabilirse gelecek nesillerden daha umutlu olacağız. Bu projelerin de bu türden becerileri öğrencilerimize kazandırmak için büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Ayaz ise, böyle önemli bir projenin üniversitemizde gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Doğa, bilim ve teknoloji konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla üniversiteyle eğitim kurumları arasındaki etkileşimi artırmak amaçlı bir proje. Projeyi hayata geçiren Doç. Dr. Ebru Öztürk Akar ile Eğitim Fakültesi Dekanlığı’nı tebrik ediyorum. Eğitim programının öğrencilere faydalı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Törenin ardından eğitim programı, yaratıcı drama etkinliğiyle başladı. 13 başlıkta eğitimlerin yer aldığı bilim yolculuğu, 14 Temmuz Cuma günü sona erecek.

Önceki İçerikBolu 2. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Muammer Alper’den Rektör Vekilimize İade-i Ziyaret…
    Sonraki İçerik“Son Milli Mücadele” 15 Temmuz Anma Programı