AİBÜ Uluslararası Bir Konferansa Daha Ev Sahipliği Yapıyor

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) önemli bir konferansa ev sahipliği yapıyor. Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından düzenlenen ‘4. Uluslararası Karadeniz İngiliz Dili Eğitimi Konferansı’ başladı. Çeşitli ülkelerdeki üniversiteler ile ülkemizdeki üniversitelerden öğretim üyeleri, araştırmacılar ve uzmanların katıldığı konferansta ‘İngiliz dili eğitiminde neler oluyor?’ sorusuna yanıt aranacak.

Kongre Merkezi’nde 2 gün sürecek konferansın açılış konuşmasını yapan Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kutalmış, konferansın ABD Büyükelçiliği tarafından Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde düzenlenmesinin teklif edildiğini ifade ederek, böyle önemli bir konferansın üniversitemizde düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Prof. Dr. Kutalmış, İngilizcenin küreselleşmenin en önemli faktörlerinden biri olduğunu belirterek, “Akademisyenler, sanatçılar ve yazarlar İngilizcenin gelişimine ve zenginleşmesine büyük katkılar yaptı. Türkiye’deki üniversitelerde de hemen hemen tüm eski ve yeni diller araştırılmaktadır. Türkiye bu konuda dünyanın önde gelen ülkelerinden biridir.” diye konuştu.

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ise yaptığı konuşmada, küreselleşen dünyada İngilizcenin uluslararası bir dil haline geldiğini vurgulayarak, “Araştırmacılar İngilizce öğretiminde en etkili yolları bulmak için çalışıyorlar. Ancak bu dili öğretmek için tek bir en iyi yol yoktur. Bir ülkede uygulanabilir olan yol diğer bir ülkede kullanılamayabilir. Bu uluslararası konferansın uzmanlar, öğretmenler, araştırmacılar, yöneticiler ve ilgilenen herkes için verimli olacağını düşünüyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Uluslararası Eğitim Enstitüsü Müdürü (ITI) Dr. Tom Godfrey, ‘What’s happening with speaking skills? Focusing on student generated oral language practice’ konusunda eğlenceli bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumun ardından Dr. Tom Godfrey’e Rektör Coşkun tarafından Köroğlu heykeli ile teşekkür plaketi verildi.

Konferansta; Hindistan, İran, Cezayir, İngiltere, Mısır ve Suudi Arabistan’daki üniversiteler ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi başta olmak üzere Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Uludağ, Ondokuz Mayıs, Bursa Teknik, Hasan Kalyoncu, Gazi, Yeditepe üniversitelerinden öğretim üyeleri ve uzmanlar sunum yapacaklar. Konferans daha önce Zonguldak Bülent Ecevit, Samsun Ondokuz Mayıs ve Düzce Üniversitelerinde düzenlenmişti.

Önceki İçerikTUS’ta Türkiye 4’üncüsü Olan Mezunumuza Rektör Coşkun’dan Ödül…
    Sonraki İçerikİlk Ders: ‘Girift Bir Dünyada Düzen Arayışı’