AİBÜ, Türk Lezzetlerini Azerbaycan’da Tanıttı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mengen Meslek Yüksekokulu, Azerbaycan’da düzenlenen Türk Konseyi Gençlik Festivali’nde üniversitemizi temsil etti.

Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanlığı, ortak medeniyet, tarih ve kültür mirasına sahip ülkelerin gençlerinin dostluk bağlarını güçlendirmek ve dünya sorunlarına duyarlılığı arttırarak insanlığa katkı sağlayabilen gençler yetiştirmek amacıyla, 27-30 Eylül 2016 tarihleri arasında Türk Konseyi Gençlik Festivali düzenledi. Festivalde; Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan, Katar ve Gürcistan’dan 150 katılımcı yer aldı.

Festivalde, Mengen MYO Öğretim Görevlisi Berker Çiftçi, Milli Mutfak Gecesi ve kapanış töreninde Türk Mutfağından lezzetler sundu. Çiftçi’ye, Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rahimov ve Türk Konseyi Genel Sekreteri Ramil Hasanov tarafından katılım sertifikası takdim edildi.

Önceki İçerik‘Türk Dünyasındaki Ortak Değerleri Temel Bir Yapıda Birleştirmeliyiz’
    Sonraki İçerikAİBÜ’nün Endemik Bitkiler Projesine Birincilik Ödülü…