AİBÜ Rektörlüğü Basın Açıklaması

Bolu’da haftalık yayın yapan yerel bir gazetenin 09-15.01.2017 tarihli nüshasında ve internet sitesinde üniversite ve yönetimimizi hedef alan haberdeki iddialar; çarpıtılmış, maksatlı, taraflı ve algı oluşturmaya yöneliktir. Haberde çarpıtılarak verilmiş yorum ve iddiaları kabul etmek mümkün değildir.

Haber konusu ile ilgili yapılan incelemede, proje için Hayat Boyu Öğrenme Programı (Leonardo Da Vinci) Hareketliliği kapsamında “Avrupa Birliği Ülkelerinde İş Tabanlı Öğrenmede EQAVET Kalite Güvence Sisteminin İncelenmesi” başlığı altında, üniversitemizde o dönemde görevli bir öğretim elemanı tarafından Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığına (Ulusal Ajans) başvuru yapıldığı, projenin ajans tarafından 12.07.2013 tarihinde kabul edildiği ve müteakiben nihai raporu değerlendirilerek sonuçlandırıldığı anlaşılmıştır.

Yapılan incelemede, söz konusu gazetenin habere konu ettiği, o tarihlerde üniversitemizde görevli olan proje yürütücüsünün talebiyle projeye katılım amaçlı ve kullanımı sadece proje ile sınırlı olan gri pasaportlara ilişkin, çarpıtılmış yorum ve iddialara mesnet olarak haberde bahsedilen yazının, 30.09.2013 tarihinde düzenlendiği anlaşılmıştır.

Ulusal Ajans tarafından 12.07.2013 tarihinde desteklenmiş bir proje kapsamında yazılmış bir yazının, Rektörlüğümüz aleyhine algı oluşturma amaçlı ve çarpıtılarak yayınlanması ayrıca düşündürücü olup basın meslek ahlakı ve ilkeleriyle bağdaşmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 09.01.2017

AİBÜ Rektörlüğü