AİBÜ Öğrencileri Sarıkamış Şehitleri’ni Andı

101 sene önce Allahuekber Dağlarında donarak şehit düşen binlerce askerimiz, “Vefakar gençlik,  fedakar ecdadını unutmayacak” sloganıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğrenci Konseyi’nin ortaklaşa düzenlediği program ile anıldı. Abant’ta düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma programına yüzlerce öğrenci katılırken, yapılan etkinliklerde duygu dolu anlar yaşandı.

Anma programı Abant Tabiat Parkı’nda düzenlene yürüyüşle başladı. Yürüyüşte atlar, sancaklar ve askerler ön sırada bulunurken, öğrenciler ve vatandaşlar da ellerindeki meşalelerle artlarında yer aldı. Yaklaşık 3 km süren yürüyüşe, Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, AİBÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Şehitler anısına öğrencilerin saygı nöbeti tuttuğu anma etkinliğinde ayrıca Kuran-ı Kerim okundu ve şehitlerimiz için okunan hatimlerin duası yapıldı. Anma etkinliğinde öğrenciler Sarıkamış’ta şehit düşen askerlerin taşıdığı ruhu yansıtan hikayeler ve şiirler seslendirdi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı etkinlikte yaptığı konuşmada, katılımcılara Sarıkamış’ta şehit düşen askerlerimizin yaşadıklarını anlattı.

Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Ertem ise “Sarıkamış’ta 120 bin vatan evladı -45 derecede Allahuekber Dağlarında donarak canlarını feda etti.Bugün bu acılar bizim için çok büyük önem arz etmektedir.O acılarla vatan kurtulmuş, bayrak inmemiş ve ezan dinmemiştir. Gençlik olarak ecdadımızı unutamazdık.” Dedi.

Bolu Valisi Aydın Baruş, Sarıkamış’ta şehit olan on binlerce askeri yad ettiklerini belirterek, “Onların torunları olarak, bizlere bıraktıkları mukaddesat emanete gençliğimizle birlikte sahip çıktığımızı göstermek için bugün buradayız.” diye konuştu.

Önceki İçerik2015-2016 Erasmus Eğitim Alma Hareketliliği Başvuru Sonuçları
    Sonraki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Taziye Mesajı