AİBÜ Öğrencileri Mısır’daki İdam Kararlarına Duyarsız Kalmadı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) öğrencileri Mısır’da 529 kişi hakkında verilen idam kararlarını protesto etti.

Geçtiğimiz günlerde Mısır’daki Müslüman Kardeşler Teşkilatına mensup 529 kişi hakkında verilen idam kararlarına tepkiler sürüyor. AİBÜ öğrencileri de yaptıkları basın açıklamasıyla, idam kararlarını protesto etti. Rabia işaretleri ve  “İnsanlar kardeştir, kardeşine sahip çık” sloganlarıyla Gölköy Kampüsündeki Aktivite Merkezinde toplanan çok sayıda öğrenciye, AİBÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mehmet Bahar da destek verdi.

AİBÜ Sivil İnisiyatif Grubu adına basın açıklamasını yapan Hakan Satılmış, “Bizler Üniversitemizde farklı dünya görüşlerine sahip öğrencileri olarak,  en temel insan haklarından olan “Yaşam Hakkı”nı hiçe sayan ve hukuk normlarıyla örtüşmeyen idam kararlarına karşı sessiz kalmamak ve Mısır Üniversitelerinde darbe karşıtı eylemler yaptıkları için tutuklanan öğrencilere destek vermek adına buradayız.”dedi.

Öğrenciler, basın açıklamasının ardından idam cezası verilen 529 kişiyi temsilen, 529 adet karanfil dağıttı.

Önceki İçerikÖNEMLİ E-Posta Sunucu Aktarımı
    Sonraki İçerikRektör Coşkun, 5 Dalda Ödül Alan Aşçı Adaylarını Kutladı