AİBÜ Öğrenci Konseyi’nden Bilecik’e Gezi…

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Öğrenci Konseyi üyeleri, Osmanlı İmparatorluğu’nun doğduğu tarihi şehrimiz Bilecik’e gezi düzenlediler. Önce Şeyh Edebali Üniversitesi’ni ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Azmi Özcan’la bir araya gelen öğrenciler daha sonra, 600 yıllık tarih yazan Osmanlı’nın kurulduğu şehir Bilecik’te, atalarımızdan kalan tarihi ve kültürel mekanları gezdiler.

Osmanlı’nın kurucusu Osman Gazi’nin hocası Şeyh Edebali ile devletin fikir mimarlarından kabul edilen Dursun Fakih’in türbelerini ziyaret eden öğrenciler ardından, Söğüt ilçesine geçtiler ve halk arasında Kuyulu Mescit olarak bilinen ve Osmanlılar döneminde yapılan ilk mescit olarak kabul edilen Şeyh Edebali Mescidi ile 2. Abdülhamid Han’ın yaptırdığı Hamidiye Külliyesi’ni gezdiler.

Osman Gazi’nin babası Ertuğrul Gazi ile devletin kuruluşunda emeği geçen Alplerin türbelerini ziyaret ettikten sonra Osmaneli ilçesine geçen öğrenciler, burada da Aya Yorgi kilisesini gezdikten sonra Bolu’ya döndüler.

Önceki İçerikBAMER Konferansları
    Sonraki İçerik10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı