AİBÜ Mengen Kız Öğrenci Yurdu Törenle Açıldı

Örnek bir iş birliği ve dayanışma içinde Üniversitemize kazandırılan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Mengen Kız Öğrenci Yurdu, düzenlenen törenle açıldı. Törende, yurdun tefrişatını yapan hayırsever Mengenlilere teşekkür plaketleri takdim edildi. Ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan yurdu gezen protokol üyeleri, öğrencilerimizle sohbet ettiler.

Törenin açılış konuşmasını yapan AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Mengen’de bu yıl itibariyle 300’ü aşkın öğrencinin eğitim gördüğünü, gelecek yıl bu sayının yaklaşık 350 olacağını vurgulayarak, “Bu, bir ilçe için önemli bir rakam. Biz üniversite yönetimi olarak şuna çok önem veriyoruz. Mengen’de atılan adımların tamamlanması için, en iyi noktaya gelmesi için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Bunu yaparken de Mengen Kaymakamımızla, Mengen Belediye Başkanımızla, Fakülte Yaptırma Derneğimizle ve tüm Mengenlilerle birlikte çalışıyoruz. Bizi memnun eden, sevindiren de bu.” dedi ve yurdun yapımında emeği geçen tüm kurum ve kuruluşları sayarak kendilerine teşekkür etti.

Mengen’in sadece 2 yıllık Aşçılık Programı ve 4 yıllık Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün yer aldığı bir yüksek okul olarak düşünmediklerini kaydeden Prof. Dr. Coşkun, Mengen’de yüksek lisans ve doktora gibi akademik çalışmaların yapılmasını, ileri düzeyde aşçılık ve gastronomi eğitimlerinin verilmesini hedeflediklerini söyledi. Coşkun, Mengen’de kız öğrenci yurdunun yanı sıra kampüsümüzdeki spor salonunun da bakım ve onarımdan geçirildiğini belirterek, “Spor salonumuz bu ayın sonuna doğru bitecek. Bunun da devreye girmesiyle beraber artık öğrencilerimiz sportif ve kültürel etkinliklerini yapabilecekleri bir salona da kavuşmuş olacaklar. Salonumuz aynı zamanda Mengen’deki tüm etkinlikler için de kullanılabilecek.” diye konuştu.

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut ise, Aşçılık Programı ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün ilçeye çok önemli katkılar sağladığının altını çizerek, yurdun ilçeye kazandırılmasında emeği geçen başta Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun’a, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’a, yönetim kuruluna, mütevelli heyeti üyelerine ve Mengenlilere teşekkür etti. Bulut, konuşmasında Mengen Belediyesi olarak mevcut imkanları değerlendirerek ilçeye bir erkek yurdu yapacaklarını açıkladı.

Mengen Fakülte Yaptırma Derneği Başkanı Aydın Özmenli ise, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün üniversite adayları tarafından en çok tercih edilen bölümlerden biri olduğunu hatırlattı ve Mengen’deki öğrencilerimizin barınma sorunlarına çözüm olacak yurdun yapımında emeği olan ve dernekle birlikte hayırseverlere de örnek olan Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ile Mengenlilere teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Mengen Kız Öğrenci Yurdunun tefrişatını yapan Mengen Fakülte Yaptırma Derneği Başkanı Aydın Özmenli ile yönetim kurulu üyelerine ve hayırsever Mengenlilere teşekkür plaketleri verildi. Törenin ardından yurdu gezen protokol üyeleri öğrencilerimizle sohbet ettiler ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2’nci sınıf öğrencilerinin Öğr. Gör. Zühal Özdemir ile birlikte Tatlı ve Hamur İşleri dersi kapsamında hazırladıkları lezzetleri tattılar.

Önceki İçerik2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliği Bahar Dönemi Yabancı Dil Sınav Duyurusu
    Sonraki İçerikUzaktan Eğitim Sistemi Bilgilendirme Toplantısı