AİBÜ, Hayvan Refahının Arttırılması İçin Avrupalı Vakıflarla İş Birliği Yapıyor

Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (OIE), Animal Welfare Foundation (AWF) ve Eyes on Animals yetkilileri; hayvan refahının arttırılması, kesimhanelerin modernizasyonu, hayvanların daha az acı çekmelerinin sağlanması ve et kalitesinin arttırılması amacıyla hazırladıkları projeleri tanıtmak ve görüş alışverişinde bulunmak üzere Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ni (AİBÜ) ziyaret ettiler. Bu kapsamda vakıf yetkilileri Veteriner Hekim Dr. Ellen Eser, Etholog Lesley Moffat ve vakfın Türkiye Masası Müfettişi Asalet Sancaktaroğlu; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gençer, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nezih Okur ve Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Serkan Çakır ile görüştüler.

2010 yılından bu yana Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye ihraç edilen canlı hayvanların kesimhanelerdeki durumunu inceleyen ve şartların iyileştirilmesi için yetkililere öneriler sunan vakıf üyeleri, AİBÜ akademisyenlerine,  kesimhanelerdeki endişe verici uygulamaların bir an önce düzeltilmesinin sağlanması amacıyla yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiler; bundan sonra nasıl bir yol izlenebileceği yönünde görüş alışverişinde bulundular. Geçtiğimiz yıldan bu yana Bolu Kuruçay kesimhanesinde incelemeler yapan ekip, buradaki yetkililer ile veterinerlere de hayvan refahına uygun çalışma yöntemleri önerdi.

Vakıf yetkilileri, kesimhanelerdeki koşulların iyileştirilmesi ve hayvanların daha az acı çekerek kesilmelerinin sağlanması amacıyla geliştirilecek proje önerileri beklediklerini ve proje sahibine 1000 Euro ödül verileceğini duyurdular. Kesimhanelerde, kesim ekipmanı üreten firmalarda ve canlı hayvan kesimi sektöründe çalışanlar ile konuyla ilgilenen herkes, projelerini 1 Aralık 2015’e kadar info@eyesonanimals.com adresine gönderebilecek. Ayrıntılı bilgi için www.helal-kesim-bilgilendirme.org adresi ziyaret edilebilir.

Önceki İçerikAİBÜ’de Kick Boks Şampiyonası Düzenleniyor
    Sonraki İçerikTürkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı, Rektör Coşkun’u Ziyaret Etti