AİBÜ Gerede MYO, CNC Tezgâh Üretti

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gerede Meslek Yüksekokulu’nda CNC tezgâh üretildi. Makine Resim Konstrüksiyon Programı Öğretim Görevlisi Hasan Durgut ve öğrencileri, eğitim amaçlı kullanılmak üzere 1500×2000 mm boyutlarında CNC tezgâh imal ettiler. Piyasadaki CNC tezgâhlarına göre daha düşük maliyetle üretilen ve bu tezgâhlarla aynı işlemleri yapabilen CNC tezgâh, öğrencilerin daha fazla uygulamalı eğitim yapmasına imkân sağlayacak.

CNC tezgâhın ne olduğu ve nerelerde kullanıldığı hakkında bilgi veren Durgut, bu tezgâh sayesinde bilgisayar destekli üretim derslerinin öğrencilerimize daha iyi düzeyde öğretileceğini ve bu konuda ülke ekonomisinin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman yetiştirilmesine katkıda bulunulacağını söyledi. Durgut, CNC tezgâhının tasarlanması ve üretilmesi sürecinde desteklerini esirgemeyen Gerede MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurettin Akçakale ile öğrencilere teşekkür etti.

Yrd. Doç. Dr. Akçakale ise, “Öğretim görevlilerimizin ve öğrencilerimizin düşük maliyetle ürettikleri bu tezgâh, piyasada 60 ila 100 bin TL’ye satılan pahalı CNC tezgâhlarının yaptığı bütün işlemleri yapabiliyor. Ayrıca kendi yaptığımız bu tezgâhla öğrencilerimiz eğitimlerini daha çok uygulamalı olarak yapabilecekler.” diyerek, Hasan Durgut’a ve öğrencilere teşekkür etti.

Önceki İçerikBolu Nevruz Etkinlikleri Programı 2016
    Sonraki İçerikAİBÜ Rektörlüğü Taziye Mesajı