AİBÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin Büyük Başarısı

Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’de toplam 1,6 milyon tüketiciye ve 3,4 milyon nüfusa enerji dağıtım hizmeti veren SEDAŞ’ın bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Gebze teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin katıldığı SEDAŞ Proje Fikri Yarışmasında, Üniversitemiz Mühendislik Mimarlık Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Birincilik ve Üçüncülük ödüllerini kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Toplam 87 proje başvurusunun yapıldığı yarışmada, 13 proje finale kalırken, bu projeler arasından da AİBÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Hüsnü KAYA “GSM tabanlı trafo koruması” adlı projesi ile Birinci; Özgür İŞGÜDER ve Mehmet Cuma BOZOĞLU adlı öğrencilerimiz de “Rezonans frekansı ile buz yükünün giderilmesi” adlı projeleri ile Üçüncü oldu.

08 Mayıs 2017 tarihinde sonuçlanan SEDAŞ Proje Fikri Yarışması’nda 1.olan proje 5.000 TL ile ödüllendirilirken 2. olan proje 3.000 TL ve 3.olan proje 2000 TL ile ödüllendirildi. Birinci olan Hüsnü Kaya, ödülünü, SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven’in elinden aldı.

Geçen yıl ilki yapılan ve 11 Mayıs 2016 tarihinde sonuçlanan SEDAŞ Proje Fikri Yarışması’nda da yine Üniversitemiz Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Volkan Ulutaş “Elektrik iletim hatlarında buz yükünün multikopter ile otomatik olarak izlenmesi ve giderilmesi” adlı projesi ile Birinci olmuş ve proje EPDK tarafından onay alarak SEDAŞ tarafından uygulamaya konulmuştu.

Önceki İçerikBAMER Söyleşi ve Dinletileri:”Türk Şiirinde Bolu Esintileri”
    Sonraki İçerikMemur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Yönetiminden Mollaibrahimoğlu’na Ziyaret