AİBÜ Dağcılık Kulübü Dünyaca Ünlü Tanrı Dağı’na Tırmandı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Dağcılık ve Kaya Tırmanışı Topluluğu (İBUDAK) Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Güçlü Özen, Kırgızistan’ın kuzey doğusundaki Çin sınırında, kuzey Himalayaların uzantısı olan 7 bin 10 metre yüksekliğindeki Tanrı Dağları’nın zirvesine ulaşmayı başardı.

24 Temmuz’da Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e varan Yrd. Doç. Dr. Özen, 27 Temmuz’da yedi saat süren kara yolculuğu sonunda Issık Gölü’nün kuzeyindeki Karakol bölgesine geldi. Ertesi gün helikopterle 3 bin 900 metre yükseklikte bulunan ana kampa giden Özen, Tanrı Dağları’nda 21 gün süren zorlu tırmanışına başladı. Vücut fonksiyonlarını yüksekliğe alıştırmak amacıyla 4 bin 200 ve 5 bin 300 metre yüksekliklerde kamp yaptıktan sonra ana kampa dönen Özen, ardından 5 bin 800 metre yüksekliğe çıktı. Hava şartlarının bozulması üzerine ana kampa dönmek zorunda kalan Özen, burada sekiz gün bekledi. Havanın düzelmesinin ardından 5 bin 800 metre yükseklikten tırmanmaya başlayan Özen, 11 saat sonunda Tanrı Dağları’nın Khan Tengri zirvesine ulaşmayı başardı.

Önceki İçerikMezunumuz Tuğba Genç, Hayrat Kaymakamı Oldu
    Sonraki İçerikRektör Coşkun: “Üniversitemiz Yeniden Büyüme Dönemine Girdi.”