AİBÜ, Bolu ve Bölgesindeki Yaban Hayatını Araştırma ve Tanıtmayı Hedefleyen Yeni Bir Merkez Kurdu

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) Yaban Hayatı Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu. Merkez, yaban hayatı temel olmak üzere Bolu ve çevresindeki tüm ekolojik ve ekonomik flora ve fauna (tüm bitki ve hayvan türleri) varlıklarını araştırarak, ülkemizin yaban hayatı konusundaki bilimsel çalışmalarına önemli katkılar sağlayacak; ulusal kalkınma hedefleri ve dünyadaki gelişmeleri göz önünde tutarak, Bolu ve çevresindeki yaban hayatı ve kanatlı hayvancılıkta ortaya çıkan ya da çıkabilecek sorunları belirleyerek çözüm yolları üretecek.

AİBÜ Senatosu’nun Yaban Hayatı Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmasına ilişkin kararı, Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylandı. Yeni merkez, üniversitemizde kurulan 15’inci uygulama ve araştırma merkezi olacak.

Önceki İçerikGazi Meclisin Yapılış Öyküsünün Anlatıldığı TRT Belgeseline, AİBÜ’den Bilimsel Katkı…
    Sonraki İçerikAİBÜ, YÖK Denklik Biriminin Düzenlediği Çalıştaya Ev Sahipliği Yaptı